Band Trag: Muzička poslastica na domaćoj sceni

Piše: Redakcija

Sarajevski band „Trag“ već nekoliko godina svojim nastupima zabavlja vjernu publiku širom BiH. Članovi banda su pjevač Mirza Kordić, bubnjar Midhat Alađuz, basist Osman Abdelmukaram, harmonikaš Mirnes Kahrimanović i gitarist Kenan Ferhatović. Ovaj band došao je kao pravo osvježenje za bh. muzičku scenu, te su svojom pjesmom „Glasno šutim“ ostavili trag kako kod nas, tako i u Regionu.

– Istina je da je bh. muzička scena u krizi, ne samo zbog nedostatka izvođača nego i zbog nedostatka kvalitetne muzike. BiH treba da ima što bolju i kvalitetniju scenu, a mi težimo da popunimo samo jedno mjesto u nizu nove mužičke ere u našem Regionu – saglasili su se na početku razgovora članovi banda.

Pjesma „Glasno šutim“ u vrlo kratkom periodu postala je jako popularna.

– Da bi se snimila kvaliteta pjesma, osim vremena, strpljenja i truda, potrebno je raditi s pravom ekipom i odabranim ljudima. Za prvu pjesmu “Glasno šutim“ išli smo na provjerenu ekipu. Peđa Medenica je sjajan tekstopisac i napisao nam je prelijepu pjesmu, a za aranžman se pobrinuo Enđi Mavrić. Ciljali smo da to bude kvalitetno, kako bi naša publika mogla to od nas očekivati i u nastavku našeg rada.

Pjesma „Glasno šutim“ bila je naša ulazna karta pod estradno nebo, kako Bosne i Hercegovine, tako i Regiona. Odradila je dobar posao, kvalitetna je, a publika do koje je stigla ima samo riječi hvale. Svakog dana dobijamo nove komplimente u vezi s ovom pjesmom, tako da smo zadovoljni reakcijom publike – kaže pjevač banda Mirza Kordić.

Osim Sarajeva, u kojem nastupaju svake sedmice, ovaj band ima svirke i u gradovima poput Zenice, Mostara, Goražda, Blagaja, Stoca te mnogim drugim lokacijama širom naše države.

– Publika sluša ono što im se servira, rijetki su oni koji namjenski slušaju kvalitetnu muziku. Ljudi na terenu, odnosno našim nastupima, osim starih pjesama, traže i novitete, koji, prema našem mišljenju, i nisu nekog kvaliteta.

Atmosfera u bandu je, kažu članovi, sjajna i porodična.

– Našli smo posao koji volimo i našli smo se kao najbolji prijatelji. Prijatelji koji imaju zajednički projekt i daju sve od sebe da ga iznesu u najboljem mogućem svjetlu, tako da je atmosfera sjajna i svakim danom sve bolja – govore za naš magazin i otkrivaju kako će na svom YouTube kanalu 25. decembra objaviti svoj novi singl “To je život moj“.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti