Najfatalnija žena ’80-ih progovorila o nasilnom ocu ovisniku koji joj je zagorčao život

Piše: Redakcija

Britanska pop zvijezda i fotomodel Samantha Fox sa samo 16 godina pozirala je u toplesu za popularni tabloid The Sun, nakon čega je, doslovce preko noći, postala glavna senzacija u domovini, ali i šire.

No privatni život ove fatalne plavuše, koja je, uz princezu Dianu i političarku Margaret Thatcher, tokom 1980-ih bila najfotografiranija žena u Velikoj Britaniji, nije bio nimalo bajan. Pjevačica je u autobiografiji “Forever”, koja sutra kreće u prodaju, otkrila šokantne detalje iz djetinjstva i mladosti.

Samantha je, između ostaloga, napisala kako joj je otac John Patrick Fox bio teški alkoholičar i ovisnik o kokainu, koji ju je, tvrdi, jednom prilikom brutalno pretukao, prenosi The Mirror.

– Nakon što sam ga mjesecima molila da mi ugradi radio u automobil, što on nikada nije napravio jer je bio previše pijan, u pomoć mi je uskočio moj tjelohranitelj Dave. To ga je potpuno izbacilo iz takta. Počeo me luđački udarati, pala sam na pod, preklinjala ga da prestane… Rukama sam skrivala lice, a on me i dalje cipelario. Mislila sam da će me ubiti… Kad me čula kako vrištim, moja sestra Vanessa skočila mu je na leđa, a ja sam u tom trenutku nekako uspjela otpuzati ispred kuće, na ulicu… Otac je potrčao za mnom i gađao me bocom votke. Da stvar bude još gora, susjed, koji me vidio u lokvi krvi, savjetovao mi je da ne zovem policiju jer ću tim postupkom ocu uništiti život – piše Fox u autobiografiji.

Toga dana završila je u bolnici s dva slomljena rebra, ogrebotinama na čelu, modricom na oku i iščupanim pramenovima kose.

Samantha se dan poslije vratila kući kako bi pokupila svoje stvari – odlučila je – odselit će se od nasilna oca i živjeti sama.

– Bio je slomljen, potpuno uništen. Tad sam ga prvi put vidjela kako plače. Molio me da mu oprostim, ali nisam mogla – prisjetila je pjevačica. Poslije je saznala da ju je otac, koji je do spomenutog incidenta bio zadužen za vođenje njezinih financija, cijelo vrijeme potkradao. Naime, godinama nije plaćao porez na kćerinu zaradu, a njezin novac bjesomučno je trošio na alkohol i drogu, piše The Mirror.

John Patrick Fox preminuo je 2000. godine. Samantha tvrdi kako mu je prije smrti sve oprostila, a za njegovu nasilnu narav danas krivi ovisnost.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti