Slađana Mandić: Stroga kad treba, pravedna uvijek

Piše: Redakcija

Pjevačica Slađana Mandić, nakon četverogodišnje pauze ponovo se vratila na muzičku scenu. Pauzirala je, priča nam, zbog rođenja sina Kana, čiji je odgoj postavila kao prioritet. Sada, kada je Kan veliki dječak, ponovo se odlučila posvetiti muzici i novitetima obradovati svoju brojnu publiku. Nedavno je promovirala pjesmu „Osluškujem“, koja je izazvala buru pozitivnih reakcija javnosti, a do kraja ove godine, kaže, planira objaviti još dva singla.

– Pjesma „Osluškujem“ je zaista popularna kako u BiH, tako i u Regionu. Za sve to zaslužni su, pored moje izvedbe, vrhunski autor muzike i teksta Dino Muharemović, a sve to je u odličan spot upakovao Haris Dubica. S obzirom na to da sam jedan period pauzirala, ovakve reakcije su premašile moja očekivanja, iako sam znala kakvu pjesmu imam. U privatnom životu pauza od četiri godine je gotovo ništa, ali na estradi je to kao da više ne postojite – kaže Slađana na početku razgovora i dodaje kako je na muzičkoj sceni mnogo pjevača pa ih samim tim, ukoliko se ne pojavljuju, publika brzo zaboravi. Vjerovala sam u sebe i svoj tim, ali publika je ta koja sudi. Ponavljam, znala sam da će pjesmu voljeti, ali ne baš ovim tempom i s ovakvim pohvalama, slušanjem i prepjevavanjima i popularnim coverima – kaže Slađana za naš magazin.


Nakon pjesme „Osluškujem“, priprema još dva singla koja će objaviti do kraja godine.

– Obje pjesme su otpjevane. Sada je na redu studijski dio, da muzičari odsviraju svoje. Obje pjesme idu do Nove godine, naravno s dva popratna spota. U obje vjerujem, ali ne smijem mnogo otkrivati. Bit će sigurno drugačije jedna od druge, a opet svojstvene meni, i naravno produkcijski na zadatku.

NAJVEĆA PODRŠKA

Promociji njene pjesme prisustvovale su njene kolege s muzičke scene, za šta im je, kaže Mandić, veoma zahvalna.

– Mnogo mi znači ta podrška, pogotovo kada je o “comebacku” riječ. Imam sreću da me kolege, velika imena ovog posla i kvalitetni pjevači, oduvijek poštuju i vole. Zahvalna sam im za to i trudit ću se da zadržim tu svoju jednostavnost zbog koje me i vole.

Svoj muzički put od samih početaka Slađana je gradila kvalitetnim glasovnim sposobnostima. Nikada, kaže, ne bi mogla otpjevati ništa vulgarno, bez smisla i poruke, niti bi ikad pogazila neka osnovna moralna načela. Iza sebe ima dvojicu muškaraca, sina i supruga, uz koje joj je, kaže, sve mnogo lakše.

– Sin i suprug su moji najveći fanovi i najiskrenija podrška, a naravno da su tu svakako moja majka i sestra. Suprug je preuzeo i ulogu menadžera, tako da mi mnogo pomaže i na tom polju.
Na pitanje kako je biti tri u jednom: pjevačica, supruga i majka, Slađana odgovara da je teško, ali ne i nemoguće.

– Važna je dobra organizacija i sve se može. Neko sam ko voli unaprijed da planira, pa stvari ne prepuštam slučaju. Kada je riječ o odgoju sina, trudim se da budem najbolja što mogu. Najvažnije mi je da raste u zdravom i sretnom okruženju, da osjeti što više ljubavi i izraste u dobrog čovjeka, kulturnog i vaspitanog muškarca.

PONOSNA MAJKA

Sina uči, kaže, poštenju, iskrenosti, tome da dijeli stvari s drugima, da zna da kaže izvini i da se iskupi.

– Imam zaista predivno dijete, ponosna sam majka. Umijem da budem i stroga kad treba, ali pravedna. Trudim se da shvati zašto je pogriješio i da to ne ponovi. Razgovaram s njim i za sada mi uspijeva – kaže Slađana i dodaje da je od rođenja pa do navršavanja prve godine bila konstantno uz sina Kana.

– Prestala sam nastupati i potpuno sam se posvetila Kanu. Od prvih zubića, do prvih koraka. Onda je s godinu krenuo u jaslice, pa u vrtić i tu je počelo naše prvo razdvajanje. Odvedemo ga u vrtić, suprug ili ja, i od poslijepodne smo zajedno. Uglavnom smo u kući ili vani, ako je toplo vrijeme. Igramo se, živimo normalan život, pjevamo…Trudimo se da mu stvorimo sve uslove za sretno djetinjstvo.

Vremena samo za sebe, priznaje, ima jako malo, a koristi ga kako bi se odmorila i obavila kućne poslove.

– Kada sam sama, to vrijeme koristim najčešće da se naspavam. Tada volim da uživam u miru i tišini, pa čak ni TV tada ne palim. Naravno, iskoristim to vrijeme i da održavam stan, jer volim da sve bude čisto i uredno. Uživam i u tome da se njegujem, nanosim maske i kremice, da odmaram lice od teške šminke. Pratim i modu, putem časopisa ili interneta, gledam ženske serije i filmove. Važni su mi mir doma, njega tijela i duha.

Foto: Mario Klein

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti