Minela Jašar Opardija: Romantična godišnjica braka na Siciliji

Piše: Redakcija

Poznata TV voditeljica i producentica N1 televizije Minela Jašar Opardija prošle godine je svoju dugogodišnju vezu krunisala brakom. U oktobru ove godine Minela i njen suprug Naim su proslavili godišnjicu braka. Kako bi tako važan događaj obilježili na pravi način, odlučili su posjetiti Siciliju.

– Sicilija je na listi naših želja već odavno. Htjeli smo se odmoriti. Sicilija je prekrasno mirno mjesto, s beskrajno dugim plažama za šetnju i dobrim mjestima za hranu. Istinski smo uživali u svakom danu – kaže Minela za „Azru“.

Brak sobom nosi jedan sasvim drugi odnos, kao i novu svakodnevicu i odgovornost.
– Brak je dao jednu posebnu dimenziju našem odnosu. Sama činjenica da nekoga zovete svojim suprugom ima jačinu i nosi vrstu odgovornosti. Sada više ne donosim odluke sama, dogovaramo se i konsultiramo o svim važnim pitanjima. Sva moja očekivanja od braka su ispunjena. Posebno zato što cijelog života gledam svoje roditelje i njihov život i to mi je bila vodilja kako treba izgledati i naš – kaže Minela.

Prva godina braka ispunjena je brojnim lijepim događajima, zahvaljujući kojima Minela i Naim pamte drage uspomene, naročito one s putovanja, u kojima oboje neizmjerno uživaju.

– Posjetili smo Maroko, Portugal, Maltu, Bali i Siciliju. Svaki taj naš put nas je zbližio, učvrstio, prije svega, prijateljstvo i ljubav jednog prema drugom. Slikama to sve bilježimo, no meni najljepše slike su one koje uvijek nosim u mislima; naš dom, prvi zajednički Ramazan nakon vjenčanja u njemu i prva zima. To ću pamtiti zauvijek. Iako sam u tom periodu bila previše emotivna zbog odlaska iz roditeljske kuće, Naim je sve to nadomjestio pažnjom i beskrajnim razumijevanjem. Naša svekodnevica je ono što me čini sretnom, dolazak s posla, zajedničko kuhanje… Volim kad kuća miriše na kolače i izležavanje uz dobar film – kaže Minela, prisjećajući se prvog susreta sa sadašnjim suprugom.

Život udvoje

– Upoznali smo se na televiziji N1. Naim je tada radio kao IT, kada sam došla na TV, rekli su mi da sve eventualne nedoumice u vezi s tehnikom i programom rješavam s Naimom, i ja sam to doslovno shvatila. Počelo je sa zajedničkim jutarnjim kafama u prostorijama kuhinje na televiziji, a nastavilo se u našem domu – kaže Minela.

Kao i svaka djevojka i ona je postavljala pitanja, propitivala, kako će izgledati zajednički život, no, ljubav je razriješila svaku nedoumicu i strah. Danas uživaju u svakom trenutku.

– I ja sam imala svojih strahova. Pa brak, pa kako ću se ja postaviti, kako on, kako će izgledati naš zajednički život, manje više vjerujem da sve imamo takvih bubica u glavi prije sudbonosnog „Da“ i u svim tim mojih hiljadu zašto, hiljadu zato, on je bio taj koji je znao. Sjećam se da sam jednom toliko paničila, a Naim je rekao: „Kako ću ja tebe gotiviti“. Tad sam prestala i punim njedrima krenula naprijed – kaže Minela i prisjeća se trenutka kad ju je sadašnji suprug zaprosio.

– Zaprosio me je u našem stanu. Bilo je baš rano, ustala sam da se spremim. Izlazim iz sobe, na stolu kafa i kroasani. Naim stoji za pultom u kuhinji. Ništa čudno, pomislim, to stalno radi. Vraćam se iz kupatila, onako raščupana i vidim njega na koljenima… Malo suza radosnica i jedno veliko „DA“ – kaže Minela.

Osim što imaju prijateljstvo, ljubav i razumijevanje, Minela i Naim imaju još jednu veliku strast, oboje neizmjerno uživaju u putovanjima.

– Upoznali smo se u oktobru, a već u decembru otputovali smo u Budimpeštu. Uvijek se šalimo da je to bilo probno putovanje, da vidimo znamo li. Nakon toga uslijedili su Lisabon i Porto, pa Bali, Marakesh, Malta i Sicilija. Svaki nosi posebnu čar, Portugal je metropola koja živi 24 sata na dan, topao i moderan, ostavio nas je bez daha prilikom posjete. Ali, možda malu prednost dajem Marakeshu. Dijelom zbog toga što smo na ovaj put išli s prijateljima, Jasminom i Aidom, a dijelom jer je Marakesh grad u kojem svako igra svoju ulogu. Djeca su djeca, vesela, bezbrižna, trče ulicama, nesvjesna teške svakodnevice. Fascinirale su me njihove ulice, naizgled jednolične, a unutra pune života. Ljudi glasni, vole život i vjeruju. Ne volim sjaj koji skriva život, niti mjesta koja nemaju dušu. Marokanski gradovi zasigurno to nisu – kaže Minela.

Brak je nešto što je oduvijek željela, stoga joj nije bilo teško navići se na nove obaveze koje zajednica nosi.

– Institucija braka nam je oboma veoma važna. Posmatrajući i kroz lična i vjerska uvjerenja. Imam najbolje radno vrijeme. Koliko god rana ustajanja i pojavljivanje pred kamerom znaju biti ponekad naporna, toliko je sjajno kada završite svoj radni dan do 14 sati. Ostaje mi vremena i za sebe i sve koje volim. Najdraži dio dana mi je kada dođemo s posla kući, napravimo kafu i pričamo, planiramo. Često moj dan potraje do 22 sata uvečer, ali to je izbor koji sama pravim – kaže Minela.

Zajednički poduhvat

Nedavno su Minela i Naim pokrenuli i sopstveni biznis. Svi koji prate društvene mreže imali su priliku vidjeti originalni dodatak na mobilnim telefonima zvekir, koji su mnogi zavoljeli jer s njim na poleđini svog telefona sa sobom uvijek nose i dašak BiH, gdje god krenuli i živjeli.

– Ideja je nastala na jednom od sastanaka na N1 televiziji. Direktor mi je pokazao praktičan dodatak, trenutno popularan kao „phone finger ring“, a koji služi kao držač za telefon. Odmah sam pomislila da bi Zvekir, zbog svog prirodnog izgleda, halke koju ima, bio idealan dodatak telefonu. To sam rekla naglas i dobila komentar: „Sjajna ideja”. Zamisao se krčkala otprilike tri mjeseca, ljubomorno sam je čuvala i onda smo suprug Naim i ja odlučili da ideju pretvorimo u proizvod. Moje najveće iznenađenje su bile upravo reakcije. Toliko pozitivnih i podsticajnih riječi nisam očekivala. Ljudima se svidjela ideja da imaju dašak BiH na svom telefonu. Danas se Zvekir.ba može kupiti na nekoliko kontinenata i zaista se ponosimo ovom idejom – kaže Minela za „Azru“.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti