Dragan Bjelogrlić: Elita se po kafanama i intervjuima zgražava nad primitivizmom i priča o genijalnim serijama koje su gledali na HBO-u, Netflixu ili Amazonu

Piše: Redakcija

Dragan Bjelogrlić, koji se široj javnosti predstavio kroz ulogu u nekada popularnoj seriji “Bolji život”, danas je uspješan ne samo kao glumac već i kao producent i reditelj, a sudeći prema najavama, uskoro će ući i u politiku.

– U tranziciji je nestala srednja klasa i građansko društvo. Sve te serije su se bavile srednjom klasom. Kako danas da zamisliš Gigu Moravca iz “Boljeg života” koji kao činovnik u nekoj banci, sa ženom profesoricom latinskog, živi u salonskom stanu sa troje djece? Danas je to nezamislivo!Ta promjena društva je jedan dio problema, a drugi je sveopšte zaseljačivanje – kazao je Bjelogrlić za “nedjeljnik.rs”.

On je dodao kako smatra da je njegova serija “Senke nad Balkanom” koja se počela prikazivati prošle sedmice i koja je potukla rekorde gledanosti, najbolji odgovor na sveopću primitivizaciju koja se dešava posljednjih godina.

– Imamo situaciju u kojoj se elita pomirila da je na terenu izgubila bitku od primitivaca, po kafanama i intervjuima se zgražavaju nad primitivizmom, pričaju o genijalnim serijama koje su gledali na HBO-u, Netflixu ili Amazonu, i valjda se nadaju da će neki novi političari to da promijene. To je iluzija. Samo mi sami možemo to da promijenimo i bijemo bitku – kazao je Bjelogrlić.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti