Možda su zato postali poznati: Majke koje su same odgojile djecu

Piše: Redakcija

U današnje vrijeme nije tako teško upoznati majku koja odgaja djecu bez oca. Oko 16 milijardi djece u SAD-u odgaja se bez oca. U većini slučajeva žene postaju samohrane majke, ne zato što to žele, već zbog svojih okolnosti. To se dogodilo ženama iz našeg članka – majkama slavnih ličnosti čija imena vrlo dobro znate. Bili smo inspirirani snagom majki poznatih pjevača, političara i glumaca koje možete vidjeti u nastavku.

Marcheline Bertrand — Majka Angeline Jolie

Marcheline Bertrand, majka poznate filmske zvijezde Angelina Jolie, također je sanjala o karijeri u kinu. 1971. godine Marcheline se udala za mladog glumca Jon Voight-a, ali 9 godina kasnije par se razveo. Žena je morala zaboraviti na svoje snove o glumačkoj karijeri i svoj život posvetila odgajanju djece. Danas je Angelina Jolie poznata ne samo kao uspješna glumica, već i kao UNICEF-ova ambasadorica dobre volje i majka šestero djece.

Ann Dunham — Majka Baracka Obame

Ann Dunham američka je antropologinja i majka 44. američkog predsjednika Baracka Obame. Ann je upoznala svoju prvu ljubav, afričkog studenta Baracka Obamu, kad je studirala ruski jezik na Havajima. Nekoliko mjeseci nakon što su se upoznali, vjenčali su se. I uskoro su imali sina, Baracka Huseina Obamu. Ann, koja je tada imala samo 18 godina, morala je odustati od fakulteta kako bi se brinula o svom sinu. Dunham je sina odgajao sam, dok je njen suprug nastavio školovanje na fakultetu, a 3 godine kasnije, razvela se od njega kad je saznala da u Keniji ima drugu ženu. Barack Obama nije bio samo prvi crni predsjednik u historiji SAD-a, već i dobitnik Nobelove nagrade za mir 2009. godine.

Irmelin Indenbirken — Majka Leonarda DiCapria

Leonardo DiCaprio jedino je dijete autora stripa Georgea DiCapria i Irmelin Indenbirken. Kad je dječaku bilo samo godinu dana, George i Irmelin rastali su se. Leonardo je ostao s majkom. Nakon razvoda, njegova majka je morala raditi nekoliko poslova samo kako bi osigurala sebe i svog sina.

Pattie Mallette — Majka Justina Biebera

Elizabeth Patricia Mallette kanadski je pisac, producent i majka popularnog pjevača Justina Biebera. Kada je imala 15 godina, započela je vezu s Jeremyjem Bieberom, a 3 godine kasnije rodila je poznatu zvijezdu pop-svijeta. Ubrzo nakon što se dijete rodilo, par se rastao i Mallette je morala sama odgajati sina.

Amanda Cornett — Majka Selene Gomez

Život majke Selene Gomez pomalo je sličan priči o roditeljima Justina Biebera. Amanda Cornett dobila je kćerku kada joj je bilo 16 godina s  Meksikancem Ricardom Joelom Gomezom. Kad je Selena imala 5 godina, roditelji su se razveli. Majka buduće zvijezde bila je pozorišna glumica. Svoju je kćer odgajala sama.

 

Izvor: Bright Side

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti