Alma Subašić Omerović i Armin Omerović nakon što su izgovorili sudbonosno DA: Naše filmsko vjenčanje

Piše: Redakcija

Bh. interpretatorka sevdaha i diplomirana arhitektica Alma Subašić i poznati bh. glumac Armin Omerović prošle su se subote, nakon pet godina veze,  jedno drugom zakleli na vječnu ljubav. Svečana ceremonija vjenčanja upriličena je u sarajevskom restoranu „Nova Bentbaša“, a sve prisutne su zabavljali Berin Buratović s bendom, kao i grupa „Maratonci“.

– Odabir „Nove Bentbaše“ nije slučajan. Interijer, koji je radio arhitekt Amir Vuk Zec, odiše toplinom kroz skladnu kompoziciju prirodnih materijala. Tu je i domaćinski pristup koji je jako bitan, a koji smo osjetili pri prvom dolasku u objekat. Sve je pratilo filmsku i muzičku priču koja se smjenjivala cijelu večer, tako da smo imali utisak da smo svi na nekoj divnoj premijeri, dok smo bili u glavnim ulogama. Naš kum je režiser, te je uz njegove ideje cijela večer dobila na značaju i kvaliteti – otkiva nam Alma, koja je na svoje dodala i suprugovo prezime.

Alma i Armin s kumovima

Upravo su kumovi, proslavljeni producent i režiser Haris Dubica i Lejla Idrizović, Almina prijateljica iz djetinjstva za koju je, ističe, oduvijek znala da će joj biti kuma, pružili najveću podršku mladencima u organizaciji vjenčanja.

– Najvažnije nam je bilo da se svi osjećaju  ugodno. S obzirom na to da smo imali drage goste iz cijele Regije pripremili smo im lijepe poklone koji će ih podsjećati na naš dan. Imali smo blizu 140 zvanica i to su, uglavnom, ljudi koji su nam rodbina, te dragi prijatelji i kolege umjetnici. Nama je bilo po mjeri, taman – kaže Armin.

I Alma i Armin su saglasni da je najemotivniji dio vjenčanja prvi ples, tokom kojeg su jedno drugom pjevali najdraže pjesme, koje su ih spojile i zbog kojih su se i zaljubili.

– Odlučila sam da Arminu pjevam pjesmu „I was born to love you“ grupe „Queen“, a on je uzvratio mojom omiljenom „Zvijezda sjevera“ benda „Divlje jagode“ – otkriva nam Alma i dodaje da joj je gotovo jednako emotivan bio i trenutak kada ju je mlađi brat Harun predao Arminu.

– Jako sam sretna što smo imali naš zajednički momenat, koji je bio veoma emotivan – kaže ona.

Foto: Torlak Weddings 

Kompletnu priču čitajte u aktuelnom broju Magazina Azra.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti