Zvezdana Stojaković: Sinovi su me naučili šta se sve može u sedam minuta

Piše: Redakcija

Foto: Dragana Maunaga

Za većinu žena je povratak na posao nakon porodiljskog prilično stresan period koji podrazumijeva prilagođavanje kako majke, tako i ostatka porodice. Upravo kroz ovo životno razdoblje prolazi poznato TV lice Zvezdana Stojaković, koju ćemo od 14. oktobra gledati u ulozi voditeljice jutarnjeg programa „UzBuđenje“ na  „Face“ televiziji. Iako joj je razdvajanje od mlađeg sina Aleka, ali i starijeg Petra, teško palo, Zvezdana ne krije da se raduje novim poslovnim izazovima koje uspješno balansira s brigom o djeci.

– Znam da će me mnogi osuditi kada kažem da sam jedva čekala da počnem da radim. Smatram da je bitno biti ispunjen na svim poljima, a ja sam ispunjena kao supruga, majka i kao žena koja ima karijeru. No, proces odvikavanja od djeteta je težak. Najteže mi je pao prestanak dojenja, jer je ono posebna veza mame i bebe i samo naše vrijeme koje ništa ne može da zamijeni. Imali smo sreću da imamo najbolju Vivi, koja čuva Petra duže od pet godina, a sada i Aleka – kaže Zvezdana.

Novi projekt

I u novi projekt Zvezdana će unijeti svoju pozitivnu energiju, vedar duh i iskrene emocije po kojima je gledatelji godinama prepoznaju. 

– Kao urednica kulturno-umjetničkog i dokumentarnog programa susrela sam se s brojnim izazovima i sretna sam što se ponovo vraćam onome što volim i što mi leži, bar tako kažu ljudi koji me poznaju. Rano se budim i volim jutro, a to će publika moći da osjeti. Tokom dva sata programa gledatelji će saznati sve informacije koje su im potrebne taj dan, počevši od servisnih informacija, pa do onih o vremenu, kulturi i drugim dešavanjima – kaže ona i dodaje da joj se ni nakon duže od deset godina, koliko radi u medijima, strast prema poslu nije ugasila.

– Televizija je nešto što volim još od perioda kada sam bila klinka. Znala sam da će moj poziv biti ili na daskama koje život znače ili ispred objektiva Dovoljan pokazatelj moje strasti prema poslu je to što u pet ujutru ustajem s osmijehom na licu jer idem da radim jutarnji program. U svakom poslu treba biti inovativan i kreativan. Ne treba dozvoliti da se upadne u kolotečinu koja ide kao da nas rijeka nosi, nego smo mi ti koji upravljamo kormilom – objašnjava Zvezdana. 

Balansiranje između poslovnih i privatnih obaveza, posebno kada ste majka dvojice mališana, često zahtijeva nadljudske napore, no Zvezdana ističe da su joj članovi porodice velika podrška.

– Kao i u svemu, tako i s mališanima je jako važna organizacija. Svaki tata i mama koji učine sve da njihovi mališani budu sretni i zadovoljni, te im ispune sve želje su mađioničari. Volim da uradim sve odmah i sad, tako da uz pomoć starijeg sina i supruga sve ide lakše. Sjećam se da mi je prije trebalo mnogo vremena da se našminkam i spremim, a sada s dva klinca to ide za, otprilike, sedam minuta – dodaje ona kroz smijeh. 

Kompletnu priču čitajte u printanom izdanju magazina Azra.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti