Sedam dana prije prikazivanja dokumentarca o njenom životu: Tereza Kesovija pokazala fotografije iz mladosti

Piše: Redakcija

 

Sljedeće sedmice premijerno će biti predstavljen dokumentarac „To sam ja“ koji ima za cilj da publici pobliže predstavi život i karijeru Tereze Kesovije koji do sada nisu toliko poznati javnosti. Kako je to pojasnio redatelj Miro Branković za hrvatske medije, film će između ostalog poskazti i intimne dijelove njenog djetinjstva kada je čuvala krave, zatim razne anegdote i ljude sa kojima je povezana. Ponesena premijerom koja će se održati uskoro pjevačica se prisjetila svojih nekadašnjih dana, te s fanovima koji vijerno prate njen život podijelila fotografije iz svoje prošlosti.

Tereza je jedna od najvećih pjevačkih zvijezda na prostorima bivše Jugoslavije koja je međunarodnu popularnost potvrdila nastupom u pariskoj Olympiji, a šezdeset godina karijere je naročito čini sretnom i ponosnom. Kao mlada flautistica postala je članicom Simfonijskog orkestra, a s najvećom radošću je svirala Beethovenovu „Pastoralnu simfoniju“.

U to vrijeme njezini roditelji nisu to s oduševljenjem prihvatili, nisu mogli shvatiti da je muzika njen život. Tereza Kesovija cno bijelim fotografijama iz mladosti koje je objavila na Instagramu, prisjetila se nekadašnjih vremena.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti