Nakon što je prijateljici donirala bubreg: Mom tijelu je bilo teško, rekli su mi da će se ona brže oporaviti

Piše: Redakcija

Prije dvije godine Selena Gomez morala se podvrgnuti transplantaciji bubrega nakon što joj se zdravlje ozbiljno narušilo zbog artritisa i borbe s lupusom. Srećom, imala je prijateljicu, također glumicu, Franciju Raisa koja je priskočila u pomoć i donirala joj vlastiti bubreg. To iskustvo Raisa je nazvala promjenom života, te se danas, dvije godine kasnije, prisjeća kako se osjećala što je mogla pomoći prijateljici.

-Bila je to odluka koja se temelji na vjeri, I ona i ja smo razgovarali o tome i prije – kazala je Raisa za ET dodajući: “Jednostavno se dogodilo slučajno, ali ne vjerujem u slučajnosti. Vjerujem da je to Božji način da ostanemo anonimni. Vrlo sam zahvalan na prilici” – kaže Francia.

Transplantacija nije bila jednostavna i ostavila je posljedice na obje djevojke. Za Franciju je to bilo teško iskustvo jer se njeno tijelo moralo naviknuti na život s jednim bubregom. Ljekari su joj pojasnili da će osoba kojoj je doniran bubreg sijati, i da će se oporaviti mnogo prije nego donor, zato što njeno tijelo dobiva ono što mu treba, a njeno gubi nešto što ne treba da gubi.

-Bilo je jako teško – kaže Raisa.

https://www.instagram.com/p/B3VZdtFCx2B/

Što se Selene tiče, ona nije prestajala da se zahvaljuje prijateljici.

-Moji bubrezi su upravo urađeni. To je bilo to. Nisam htjela pitati za doniranje nijednu osobu u svom životu…,Raisa se dobrovoljno prijavila i spasila moj život. Čim sam dobila bubreg , moj artritis je nestao. Moj lupus ima vjerovatnoću od tri do pet posto da će se ikada više vratiti. Krvni pritisak mi je bolji. Moja energija i moj život su bolji – kazala je Selena koja se sprema da nakon četiri godine izda svoj novi album.

Pročitajte još