Najkontroverzniji bogataš današnjice: Radi jednom sedmično i kupa se u ledu

Piše: Redakcija

Foto: Twitter

Glavni šef Twittera Jack Dorsey vodi zaista luksuzan, ali i neobičan život. Njegov zanimljiv život, pratila je i takva karijera. Nakon što je bio jedan od osnivača Twittera 2006. godine, sa šefovske pozicije maknuli su ga dvije godine kasnije, ali vratio se 2015. godine nakon što je pokrenuo svoju drugu kompaniju, Square.

Kompaniju je vodio kroz mnogo problema koji su zadesili tehnološki svijet, a u jednom trenutku je i svjedočio pred Kongresom uz Sheryl Sandberg iz Facebooka. Jack je poznat i kao kontroverzan lik koji zbog svojih izjava i životnog stila dobija i mnoštvo kritika, koje su posebno vezane uz njegov životni stil, postove i ledene kupke koje su postale dio njegove svakodnevne rutine. Kao i mnogi drugi milijarderi, i on je vlasnik luksuzne vile, hoda s modelom, i uživa u vožnji brzih automobila, “Business Insider”.

View this post on Instagram

Reason #1029383 to attend #TechBeachRetreat : ⠀⠀⠀⠀⠀ You Want to Learn from the Best TechBeach is an assembly of some of the greatest minds in the global tech industry and they are eager to share. During all sessions our world class speakers impart relevant, actionable takehomes and elaborate on some of the industry’s most pressing topics. The event format eliminates hierarchy and boundaries so attendees are granted unfettered access to everyone. And, with a speaker-attendee ratio of 1:5, you will have ample opportunity to talk to these industry leaders one-on-one. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📍Iberostar Resort, Montego Bay, Jamaica 🗓 December 5-7 🌎 Tech Beach Retreat #Connection #Innovation #TechBeach #TechBeachRetreat #Tech #MachineLearning #Conference #TechBeachJamaica #Twitter #JackDorsey

A post shared by Tech Beach Retreat (@techbeachretreat) on

Jack je počeo programirati dok je bio u srednjoj školi. Sa 15 godina napravio je softver koji i danas koriste neke taksi kompanije. Kratko je studirao nauku i tehnologiju na Univerzitetu Missouri, nakon čega se prebacio Univerzitet New York prije nego je u potpunosti odustao od studiranja. 

On je 2000. godine izradio jednostavni prototip koji mu je omogućio da svoje prijatelje informira o svom životu uz pomoć BlackBerryja i poruka prema emaila. Nitko zapravo nije bio previše zainteresiran za to, pa je na neko vrijeme odustao od te ideje. Također, Jack je licencirani maser.

 U kompaniji “Odeo”, upoznao je svoje buduće kolege s kojima je osnovano Twitter. Odeo je propao 2006. godine, pa se vratio svojoj ideji s porukama, i tako se rodio Twitter. 

2011. intervjuirao je američkog predsjednika Baracka Obamu u prvom Twitter Town Hallu. Morao ga je podsjetiti da svoje odgovore drži unutar 140 znakova, što je bio tadašnji limit objava. Twitter je na javno tržište izašao u novembru 2014. godine, a za samomo nekoliko sati Dorsey je bio milijarder. Danas se njegovo bogatstvo procjenjuje na 5.1 milijardu dolara. 

View this post on Instagram

#Twitter CEO, #JackDorsey has revealed that he eats once a day, fasts on weekends and walks to work all in an effort to make sure his mind stays sharp. The 42-year-old only eats dinner and doesn’t eat at all on weekends. Jack also doesn’t take warm showers, and in an effort to ensure his mind stays sharp, he walks the distance between his home and the social media HQ Jack Dorsey whose net worth is $5.3billion, claims the routine makes his days feel longer making him able to get ample sleep every night. ‘During the day, I feel so much more focused. … You have this very focused point of mind in terms of this drive,’ he said. Dorsey enjoys fish, chicken, or steak with a salad or a side of vegetables and has berries or dark chocolate for dessert. He also plans to have a family at some point and is trying to experiment with what has the best impact before he does. #freewestdipblog #ict

A post shared by HillaryEboigbe (@freewestdipblog) on

Iako je otkriveno da je ove godine zaradio samo  1,40 dolara za svoj posao šefa, što je zapravo bila i povišica. No, u svojim rukama drži dionice Twittera vrijedne 557 miliona dolara. 

Posjeduje BMW 3, ali ne vozi ga jako često.  Njegova luksuzna kuća je na obali na El Camino Del Mar u ekskluzivnom susjedstvu Seacliff u San Franciscu i ima pogled na Golden Gate most, kojeg on smatra arhitektonskim čudom.  Jednom sedmično radi od kuće, i to utorkom. Elon Musk omiljeni mu je korisnik Twittera. 

Vrijeme često provodi i saunama, koje redovno koristi od 2016. godine. Najčešće u sauni provodi 15 minuta a zatim u ledenom turskom kupatilu tri minuta. Tu rutinu ponavlja tri puta, prije nego je završi jednominutnom ledenom kupkom.

Njegov ljubavni život prepun je misterije. 2018. godine navodno je bio u vezi sa  modelom Raven Lyn Corneil. Mediji su pisalii da se među njegovim bivšima nalazi i glumica Lily Cole i balerina  Sofiane Sylve.  

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti