Osobe koje su promijenile spol prije nego što su postale slavne

Piše: Redakcija

Iako živimo u 21. vijeku promjena spola je i dalje prilično tabu tema. Naime, riječ je o postupku koji mijenja život iz korijena, a Bright Side je objavio listu poznatih osoba koje su spol promijenile prije nego što su postale slavne i poznate. Evo o kojim osobama je riječ. 

Geena Rocero 

View this post on Instagram

Thank You @thenaca #KeynoteRealness #naca19

A post shared by Geena Rocero (@geenarocero) on

Geena je filipinsko-američka manekenka, te vlasnica medijske kompanije “Gender Proud” koja se zalaže za jednakost i prava  transseksualnih i transrodnih osoba. Geena je 2014. godine otkrila da je prošla kroz proces promjene spola. 

Laura Jane Grace

Laura je rođena kao Thomas James Gabel, a proslavila se kao pjevačica  američkog punk rock benda “Against Me!”. Ona je 2012. godine priznala da planira otvoreno živjeti kao transrodna osoba. 

Conchita Wurst

View this post on Instagram

😘 #theunstoppables

A post shared by Conchita WURST (@conchitawurst) on

Nakon pobjede na Eurosongu 2014. godine cijeli svijet je znao za Conchitu, čije je pravo ime Thomas Neuwirth. S obzirom na to da je nedavno Thomas promijenio imidž, postalo je jasno da je Conchita njegov identitet na sceni.

Lea T

 Leandra Medeiros Cerezo transrodna je manekenka i zvijezda Givenchyjeve kampanje. Riječ je o kćerki poznatog   brazilskog fudbalera Toninha Cereza. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti