Izlazi knjiga o ocu slavnog glumca: Nisam znao da je bio homoseksualac, majka mi je to rekla

Piše: Redakcija

Narednog mjeseca će kuća “Ricoli” objaviti kjigu o ocu slavnog glumca Roberta De Nira, tačnije o čuvenom slikaru Robertu De Niru starijem. Materijal za knjigu je pronađen u četiri sveske koje je iza sebe ostavio De Niro stariji nakon smrti 1993. godine, a knjiga će govorit o njegovoj borbi da zaradi novac, da dobije priznanje kao umjetnik, te o anksioznosti i mentalnim problemima kao i o homoseksualnosti zbog koje se raspao njegov brak s majkom od De Nira juniora. Zbog sadržaja knjige poznati glumac je za strane medije priznao da ima strah da je pročita. 

– Pročitat ću kada budem spreman za to, ali u ovom momentu ovo je moj način da se nosim s tim. Tužno mi je da sve to čitam. On je imao svoje demone i žao mi je zbog toga – rekao je višestruko nagrađivani glumac. 

Iako knjiga izlazi tek narednog mjeseca, već sada su poznati pojedini detalji, a jedan je odlomak posebno privukao pažnju.

– Ako Bog ne želi da budem homoseksualac (zbog čega osjećam veliku krivicu), pronaći ću ženu koju ću voljeti i koja će mene voljeti. Ali ja zaista ne želim da izliječim svoju homoseksualnost – dio je koji se nalazi u knjizi, a koji je napisao sam De Niro stariji. 

Poznati glumac je u jednom od intervjua govorio o očevoj homoseksualnosti, što je tema kojoj je posvećen značajan dio knjige. 

– Nisam bio svjestan njegove homoseksualnosti. Majka mi je to kasnije rekla, ali kada ste mladi vi izvodite određene zaključke. Nekako sam sve to razumio – rekao je poznati glumac. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti