Courteney Cox progovorila o traumatičnom iskustvu tokom snimanja Prijatelja

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BvIw29QAdwH/

Courteney Cox jedna od zvijezda popularne serije “Prijatelji” progovorila je o traumatičnom iskustvu koje je doživjela za vrijeme snimanja. Naime, popularna Monica je na setu doživjela spontani pobačaj. Nesretni događaj dogodio se nešto prije no što Rachel, odnosno njena kolegica Jennifer Aniston, rodi curicu.

– Kako je bilo teško i užasno biti smiješan u to vrijeme – priznala je Courteney u svojoj novoj emisiji “9 mjeseci”.

Otkrila da je u to vrijeme bila vrlo nesretna te da je sa svojim tadašnjim zaručnikom Davidom Arquetteom pokušavala začeti.

– U mojoj porodici svi imaju djecu i niko  nije imao takav problem pa sam mislila da ga neću imati ni ja, ali nakon što bi ostala trudna, bilo je teško zadržati trudnoću – otkrila je.

View this post on Instagram

Happy Easter! 🐰🐣 💜💛💚

A post shared by Courteney Cox (@courteneycoxofficial) on

Objasnila je da je njeno tijelo stvaralo antitijela koja su napadala plod. Ipak, nije odustajala te vjerno odlazila ginekologu. Nakon što je 2004. otišla na umjetnu oplodnju, rodila je kćerku Coco.

Nekoliko godina kasnije dijagnosticirana joj je mutacija gena “MTHFR” koji povećava stvaranje krvnih ugrušaka pa žene koje su pozitivne na mutirani gen mogu imati veći rizik od pobačaja. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti