U Hollywoodu nije sve tako sjajno: Na setu izgubila ruku, nisu joj platili ni račune

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Kaskaderka Olivia Jackson skoro je poginula 2015. godine nakon što je učestvovala u sceni potjere na motoru tokom snimanja filma “Resident Evil: Konačno poglavlje” u Južnoafričkoj Republici. Naime, ona se sudarila se s metalnim nosačem kamere, a tokom snimanja scene nije nosila zaštitnu odjeću koju je trebala nositi. Kaskaderka sad tuži producente Paula Andersona i Jeremyja Boltona, za koje tvrdi da su je “napustili” dok je bila u komi nakon obećanja plaćanja bolničkih računa.

Ipak, “MailOnline” prenosi da su joj Anderson i Bolton ponudili plaćanje liječenja, ali to je bilo pod uslovom da potpišu ugovor o povjerljivosti podataka. No, Olivia tvrdi da je zbog toga bila prisiljena osloniti se na neadekvatno osiguranje, a koje je pokrilo  33.000 dolara zdravstvenih računa. 

Advokat koji zastupa Oliviju, rekao je kako 33 hiljade ne pokrivaju troškove ni jedne od mnogih operacija koje su njoj potrebne. 

– Moglo bi joj trebati 10 ili više hirurških zahvata. Tu se ne uzimaju u obzir nikakva protetika, pomagala i terapije koje gospođi Jackson trebaju, a koje bi mogle koštati desetke do stotina hiljada dolara – rekao je za “MailOnline”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti