Prvu ljubav izgubila je u nesreći, živjela je u teškoj bjedi, a danas je jedna od najpopularnijih TV voditeljica

Piše: Redakcija

Ellen DeGeneres i Portia de Rossi

Danas je Ellen DeGeneres jedna od najpopularnijih i najvoljenijih javnih ličnosti, ali svojevremeno je proživela pravu golgotu zbog svog seksualnog opredeljenja. 61-godišnja komičarka i voditeljica s 20 godina izgubila je tadašnju djevojku u tragičnoj automobilskoj nesreći. U to vreme komičarka je živela u New Orleansu i jedva spajala kraj s krajem radeći kao konobar. S djevojkom je živjela u iznajmljenom stanu, a kako ga sama više nije mogla priuštiti, tokom tugovanja se morala i iseliti iz njega.

Pronašla je stan u suterenu koji je umjesto kreveta imao samo dušek, koji je, uz to, bio i prepun buha, a upravo joj je tamo sinula ideja kako bi svoju tugu mogla pretvoriti u stand up show, te tako lakše prebroditi teške dane. Njeno se bogatstvo danas procenjuje na vrtoglavih 360 miliona dolara, a njen “The Ellen DeGeneres” show jedan je od najgledanijih i najpopularnijih.

No, na vrhuncu velike slave Ellen je još jednom pala na samo dno i ostala bez svega kada je priznala da je lezbijka u velikom intervjuu za slavni časopis Time s naslovnicom “Da, ja sam gay”. Ellen je zatim gostovala kod Oprah Winfrey, a reakcije mnogih bile su jako negativne. I Ellen i Oprah dobile su prjetnje, te su nazivane pogrdnim imenima, a to je bio tek početak. Ellen je priznanjem gotovo uništena karijera na svim poljima, jer ona nije samo komičarka i voditeljica, već i glumica te spisateljica, ali ona se vratila jača nego ikad.

S poslovnom srećom stigla je i ona ljubavna s glumicom Portiom de Rossi, zanosnom plavušom najpoznatijom po ulozi u seriji ” Ally McBeal “. Počele su da se zabavljaju 2004. godine, a upoznale su se 4 godine ranije. Tada je među njima zaiskrilo odmah, mada je Ellen u to vreme bila u vezi.

Ipak, voditeljica je kasnije priznala kako je godinama razmišljala o Portiji nakon susreta jer nikad ni sa kim nije osetila takvu energiju. 2008. godine, nakon što su u Kaliforniji dopušteni gay brakovi, Ellen i Portia stale su pred oltar, a Portia je uzela njeno prezime. Za par se nikada nije vezao niti jedan skandal, a u svojoj vili žive s nekoliko pasa i mačaka.

Pročitajte još