Otkrivena velika tajna: George Clooney prije vjenčanja s Amal je svojim prijateljima u potpunosti promijenio život

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Slavni holivudski glumac George Clooney godinu prije nego što je oženio svoju suprugu Amal još je jednom pokazao koliko veliko srce ima. Naime, on je pozvao je svojih 14 najboljih prijatelja u svoju vilu i saopćio im vijest koja im je iz korijena preokrenula život. 

Prijatelji koje je okupio stekao je iz različitih perioda života, neki su bili uz njega još od djetinjstva dok je druge upoznao kao stariji, ali svima im je bilo zajedničko to što ga nikada nisu iznevjerili ili ostavili na cjedilu.  U toj skupini našao se i muž Cindy Crawford, ali i čovjek iz Teksasa koji na posao ide biciklom jer sebi ne može priuštiti automobil. Sve njih glumac naziva samo njegovim momcima, onima koje obavještava o svim dobrim, ali i lošim događajima u svom životu. 

Foto: AFP

27. 9. 2013. Goerge je svojim prijateljima poklonio 14 skupih aktovki, a kako su ga svi redom zbunjeno gledali, održao im je mali govor objašnjenja. 

– Želim vam pokazati koliko mi značite i koliko ste mi bitni u životu. Došao sam u Los Angeles bez prebijene pare i spavao na kauču kod nekih od vas. Pravi sam sretnik što vas imam u svom životu. Danas ne bih bio to što jesam da nije bilo vas. Zato mi je važno da vam sada uzvratim uslugu – rekao im je tom prilikom.

Kada su oni otvorili aktovke, ostali su u čudu jer je u svakoj bilo po milion dolara u novčanicama po 20 dolara. 

– Znam dobro da ste svi prošli kroz razne nevolje. Neki od vas i dalje su u nevoljama. E, sad više barem ne morate brinuti za svoju djecu, za školarine, za kredite –  rekao je George koji je također odlučio platiti i porez na taj skupocjeni poklon kako bi njegovim prijateljima zaista ostalo tačno milion dolara. 

Foto: AFP

Kako je jedan od njegovih prijatelja bio i milioner , Rande Gerber, pokušao je vratit poklon no Clooney za to nije htio čuti. Postojalo je pravilo – ako jedan vrati, moraju svi vratiti.  No, pronađen je kompromis, pa je Gerberovih milion dolara uplaćeno jednom sirotištu.

Pročitajte još