Naida Bešlagić: Prvi rođendan sina Omara

Piše: Redakcija



I dalje vodim računa o sebi i nisam se ni u jednom segmentu zapostavila jer smatram da majke ne trebaju da zaborave da su, prije svega, žene. Tačna je činjenica da iza svakog djeteta stoji majka, ali ko stoji iza nas? Mi same. Stoga se  nikada nemojte stavljati na posljednje mjesto, imajte ogromno samopoštovanje i volite sebe



Bh. pjevačica Naida Bešlagić i njen suprug Šućko prije nekoliko dana su proslavili prvi rođendan sina Omara. Ljepšeg povoda od rođendanskog nije bilo da roditelji prirede veliku zabavu za porodicu i najbliže prijatelje.

– Potrudili smo se da to bude party na kojem će uživati djeca, ali i mi odrasli. Prisustvo svih gostiju nam je bilo jako bitno, jer smo napravili zabavu za najbliže, za naše roditelje, Omarove tetke, kumove, porodicu i prijatelje – kaže Naida.

Mlada majka ne krije da je ovaj dan za nju bio izuzetno emotivan.

– Osjećala sam se sretno, ispunjeno i ponosno jer ispred sebe gledam malo biće koje sam podigla i oblikovala  najbolje što sam mogla. Naravno, tek smo na početku i ispred nas su godine borbe kroz život, ali ako je suditi po prvoj godini, mislim da ćemo biti uspješan tandem i da ćemo suprug i ja od njega napraviti dobrog čovjeka. Voljela bih da postane dobar i odgovoran, borac za sebe i svoju porodicu, vjeran i iskren prijatelj, te pošten i odan otac i suprug – kaže ona i dodaje da će momenat kada je sina prvi put uzela u naručje pamtiti dok je živa.

Prvi kontakt

– To je nešto neobjašnjivo i samo one žene koje su to osjetile mogu da razumiju. Doduše, kada smo mi u pitanju taj momenat je malo kasnio, jer je to tako kod žena koje rode carskim rezom. Sina sam prvi put uzela u naručje kada smo došli kući, a bilo je jako emotivno. Suze su mi krenule kada sam osjetila njegov dah na svojim prsima i kada sam vidjela njegov pogled prepun ljubavi. U tom momentu obuzmu vas najjače emocije i to je nešto neobjašnjivo. Val divnih emocija i sreće – objašnjava nam Naida.

Iako je majčinstvo nešto najljepše što je ikada doživjela, poznata pjevačica ne krije da ono nosi i određene izazove i ne uvijek lagane trenutke.  

– Prvo uslijedi šok, jer vam se život mijenja iz korijena. Nastaju ozbiljne životne situacije u kojima postajete odgovorni za jedan život, za to malo i nemoćno biće puno ljubavi. Treba ga usmjeriti i uputiti na pravi put, a to je ogroman i zahtjevan posao koji vas kroz život čeka. No, sve to mi nije teško palo. S vremenom se na sve naviknete i jednostavno se srodite s tim obavezama – objašnjava Naida i otkriva nam koji je njen najveći strah kad je o majčinstvu riječ.

– Moj najveći strahovi generalno su strah od bolesti i gubitka voljene osobe, tako da bih to navela i kada je majčinstvo u pitanju. Druge strahove nemam – kaže ona.

No, sve to Naidu ne sprječava da uživa u najljepšoj životnoj ulozi, kojoj je trenutno potpuno posvećena.

– Suprug je tokom dana pretežno zauzet pa sam ja posvećena brizi o sinu. Sreća je pa je moj posao takav da mogu provoditi mnogo vremena s njim i posvetiti mu se maksimalno. Sve što treba uraditi oko Omara radim uglavnom sama, a suprug je tu da priskoči u pomoć. On se trudi da slobodno vrijeme iskoristi za igru s Omarom – kaže ona.

Životni prioriteti

Ističe kako se od samog starta u odgoju dječaka vodila svojim osjećajem, ne slušajući tuđe savjete.

– Ne prihvatam ničije savjete jer mislim da svi treba da rade po svom osjećaju. Ne treba se miješati ni u čiji život, a pogotovo ne u to kako neko odgaja dijete. Svako radi kako najbolje može i zna. Niko od nas nije isti i moramo prihvatiti tu različitost. Zašto osuđivati, pametovati i savjetovati druge kad će oni svakako uraditi ono što sami žele – objašnjava Naida i dodaje da je dolazak sina ojačao njen i suprugov odnos.

Otkako je majka, postala je zrelija i odgovornija, no, njene svakodnevne životne navike su ostale uglavnom iste.

– Za mene rođenje sina jeste veliki preokret u životu, ali, s druge strane, to apsolutno nije promijenilo moje životne navike. Njega sam prilagodila sebi i to mi, mogu slobodno da kažem, ide odlično. I dalje vodim računa o sebi i nisam se ni u jednom segmentu zapostavila, jer smatram da majke ne trebaju da zaborave da su, prije svega, žene. Tačna je činjenica da iza svakog djeteta stoji majka, ali ko stoji iza nas? Mi same. Stoga se nikada nemojte stavljati na posljednje mjesto, imajte ogromno samopoštovanje i volite sebe – kaže ona i otkriva nam čime je to Omar svakodnevno oduševljava.

– Svojom pozitivnošću i dobrim raspoloženjem. Otkako sam postala majka vjerujem u ono da je dijete naše ogledalo, a ja sam se uvijek trudila da mu pružim ljubav i pozitivnu energiju – ističe Naida.

Iako joj je porodica prioritet, te joj je potpuno posvećena, Naida nije zaboravila ni na svoju publiku.

– Polako se vraćam poslu i publika uskoro može očekivati nove pjesme i projekte – kaže ona.

Pročitajte još