Glavna zvijezda SFF-a o teškom djetinjstvu: Mog oca i mene silovao je isti čovjek

Piše: Redakcija

Slavni glumac Tim Roth trenutno boravi u Sarajevu gdje mu je u okviru Sarajevo Film Festivala sinoć uručena nagrada “Počasno Srce Sarajeva”. Poznato je da je riječ o jednom od najtraženijih glumaca današnjice, no manje poznat detalj o njemu je da je imao jako teško djetinjstvo o čemu je govorio u jednom od intervjua za strane medije.

– Moj otac je bio zlostavljan kao dijete. On je bio zlostavljano dijete. Imao je užasno djetinjstvo. On je bio zlostavljan, a i ja sam bio zlostavljan. Ono od čega je cijeli život zazirao desilo se i meni. Mene je zlostavljao njegov zlostavljač, koji je bio njegov otac. On je bio prokleti silovatelj – rekao je on.

No, on nikada nije dozvolio da ga ljudi žale zbog toga, kao ni da ga ovo iskustvo spriječi na putu do uspjeha. 

– Nisam želio da cijeli život budem žrtva. Želio sam da budem onaj koji će izaći na kraj s tom mukom. Meni je bilo potrebno da nađem glas koji će me voditi da što prije sve to prevaziđem – rekao je on. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti