Zašto je kćerka Bruca Leeja ljuta na Quentina Tarantina?

Piše: Redakcija

Film Quentina Tarantina “Once Upon a Time in Hollywood”, napokon je stigao u kina. Ovo je jedan od  njegovih filmova o kojima se najviše pričalo, a u njemu glume velika holivudska imena, uključujući Leonarda DiCapria, Brada Pitta i Margot Robbie.

No, nisu svi zadovoljni ovim filmom, a među prvima je svoje nezadovoljstvo pokazala Shannon Lee, kćerka Bruca Leeja koja se nije složila sa načinom na koji je reditelj predstavio njenog oca.

https://www.instagram.com/p/B1NGLF3pd_e/

– U filmu izgleda kao arogantni s***nja koji je samo pričao prazne priče, a ne kao osoba koja se toliko borila da postigne i ostvari karijeru za razliku od drugih koji su to dobili mnogo lakše – rekla je Shannon, dodajući da joj je bilo veoma teško biti u kinu i slušati ljude kako se smiju njenom preminulom ocu.

– Mogu da razumijem sve razloge iza karaktera koji su predstavljeni u filmu. Razumijem da su dvije glavne uloge anti-heroji i daje ovo neka vrsta bijesne fantazije onoga što je moglo da se desi. Oni predstavljaju period koji je očigledno bio pun rasizma i odbacivanja. Razumijem da su htjeli da naprave Brada Pitta likom koji je super-opasan i koji može da prebije Bruca Leeja. Ali nisu morali da se ophode prema njemu na način na koji je to radio bijeli Hollywood kada je bio živ.

Foto: AFP

Tarantino je odgovorio na ovaj komentar, na konferenciji u Moskvi. On je rekao da je Bruce generalno bio arogantan.

– Način na koji je pričao, nisam ja sve to izmislio. Čuo sam ga da priča takve stvari, na taj način – rekao je Tarantino i dodao:

– Ljudi govore da nije rekao da može da prebije i pobijedi Muhammada Alija, ali da – jeste. Ne samo da je to on rekao, nego je i njegova žena, Linda Lee, rekla u prvoj biografiji koju sam počitao.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti