Iz straha da će ostati sama padala je na loše dečke, a onda je srodnu dušu pronašla pronašla u francuskom milijarderu

Piše: Redakcija

Zahvaljujući svom glumačkom talentu ali i zbog svoje ljepote, Salma Hayek jedna je od najtraženijih latino glumica, koja je odavno pokazala šta može i zna i u Hollywoodu. Ali sve ovo ne znači da je lako pronašla muškarca svog života uz kojeg će ostariti. Da onaj pravi dođe u njen život morala je čekati do svoje 39. godine, no onda se sve posložilo. Salma Hayek i sama je priznala da prije nego je upoznala svog današnjeg supruga nije pretjerano birala s kim će se upustiti u vezu, očajnički pokušavajući pronaći životnog suputnika, srodnu dušu.

– Voljela bih da sam znala dok sam bila mlađa da ću se jednog dana ludo zaljubiti u savršenog muškarca. Bila sam toliko u strahu da ću ostati sama da sam izlazila s muškarcima s kojima nisam trebala. Jednostavno postaneš očajan i počneš vidjeti divne stvari na lošim dečkima. No, voljela bih da sam si mogla reći da ohladim malo. Trebala sam reći: „Ne brini, upoznat ćeš savršenog supruga koji će te obožavati. Poštedila bih se mnogih životnih drama“ – otkrila je Salma Hayek za Allure.

Svog budućeg muža, francuskog milijardera i čelnog čovjeka Keringa, druge najveće luksuzne kompanije, koja u svojem portfoliju drži brendove poput Guccija, Balencijage, Yves Sainta Laurenta i mnogih drugih, Francoisa Henrija-Pinaulta upoznala je 29. aprila 2006. u Veneciji, na otvorenju palače Grassi.

Pinault je na to događanje došao u pratnji brata i sestre, a ne u društvu neke lijepe pratilje, budući da se tek razveo. Organizatori događanja željeli su i neku svjetsku zvijezdu na otvorenju, a nakon što su pozvali Penelope Cruz i Salmu Hayek, koje su snimale film u Rimu, samo je lijepa Salma pristala doći. Iako su se već sreli na nekim društvenim događanjima, Pinault i Salma do te večeri nisu imali prilike upustiti se u razgovor. Između njih je odmah proradila hemija pa cijelu večer proveli zajedno, razgovarajući o svemu.

– Na prvu nisam mislila da je on muškarac koji će mi se svidjeti. A onda smo počeli pričati o nogometu kojeg oboje obožavamo, nakon čega smo se prebacili na znanost, jer oboje volimo svemir i fiziku. Bio je pametan i duhovit. Bila je to ljubav na prvi pogled – prisjetila se Salma Hayek koja inače nerado priča o svom privatnom životu i prvom susretu:

– To je divna i romantična priča, no to je moja priča. Ne želim je pretvoriti u priču koju će svi znati samo kako bi ja bila u centru pažnje.

U to vrijeme Salma Hayek imala je 39 godina, a svoju ljubav nije mogla dugo kriti. Ubrzo im je prva prepreka stigla u vezu jer su morali odlučiti gdje će živjeti. Salma je u to vrijeme imala nevjerojatnu svjetsku karijeru i željela je ostati u Americi, no Pinault je bio uporan i uspjelo mu je nemoguće – nagovorio ju je da se doseli u Francusku. Glumica je pristala ali pod uslovom da njih dvoje imaju dijete.

Koliko god se sve činilo idilično, počeci su bili itekako teški, budući da je njihovu ljubav umalo uzdrmala njegova veza sa supermodelom 90-ih Lindom Evangelistom, koja je Pinaultu na kraju rodila i sina. Iako je na početku rekao da dijete nije njegovo, kasnije je ipak otkrio medijima kako je znao da mu je on otac te da je čak tražio od Evangeliste da abortira.

Augustin James Evangelista rođen je u oktobru 2006. godine, a Pinault nije želio službeno ga priznati, niti plaćati alimentaciju ili bilo kakve troškove. Razlog za to što se toliko silno trudio udaljiti od nje bio je taj što je negdje u to vrijeme započeo vezu sa Salmom Hayek, koja je nekoliko mjeseci nakon rođenja njegovog sina također ostala trudna,a zabog toga nije krio svoju sreću. Upravo iz tog razloga zamolio je Lindu Evangelistu da odgodi proces priznavanja očinstva zbog komplikacija u Salminoj trudnoći. Naime liječnici su prognozirali da glumica nosi dijete s Downovim sindromom, što se na kraju pokazalo neistinitim. 21. septembra 2007. par je dobio svoje prvo i jedino zajedničko dijete, kćerkicu Valentinu Palomu, a Salma Hayek napokon se mogla iskazati u onome o čemu je odavno maštala.

– Mislim da sam puno bolja majka iz razloga što sam je rodila dosta kasno, no ne mogu reći da me sve to ne umara. Svog života prije nje se ni ne sjećam – priznala je Salma Hayek i dodala kako je u njihovoj porodici ona stroga, dok je suprug puno blaži u odgoju.

U julu 2008. godine par je svoju vezu na kratko prekinuo, a Salma Hayek se s kćerkicom vratila u Hollywood. Pinault je ipak shvatio kako je Salma ona prava te je učinio sve da je vrati. Kupio je luksuznu vilu u Los Angelesu i prepisao je na malenu Valentinu, a potom je Salmu i zaprosio i oženio.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti