Ovako izgleda kad Meghan intervjuiše Michelle

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle okušala se u ulozi gostujuće urednice septembarskog izadnja magazina “Vogue”. Naime, ona je uređivala kultnu publikaciju zajedno s glavnim urednikom Edwardom Enninfulom, te tako postala prva osoba kojoj je nešto takvo pošlo za rukom. Tema novog broja je “Forces for Change”, a on slavi snažne žene koje svojim radom i zalaganjem pozitivnu utječu na društvo. Na naslovnici će se naći 15 žena iz različitih područja, a među njima su i Greta Thunberg i Jacinda Ardern. 

Osim njihovih priča, u septembarskom “Vogueu”  naći će se i intervju s Michelle Obamom, koji je napravila upravo Meghan. Donosimo vam dio onoga o čemu su ove dvije snažne žene razgovarale. 

Vojvotkinja Meghan: Koja je bila najvažnija lekcija kojoj te naučilo majčinstvo?

Michelle Obama: Majčinstvo je za mene bilo ultimativno učenje o puštanju. Koliko god da se trudili, ne možemo baš sve imati pod kontrolom. A ja sam se jako, jako trudila. Život, pak, ima neke druge planove, koji ponekad uključuju modrice i razbijena koljena. S druge strane, ostala sam osupnuta i posramljena time koliko su djeca zapravo otporna i jaka. Majčinstvo me u konačnici naučilo i da svojoj djeci prvenstveno trebam dati prostora da istražuju i postanu osobe koje žele, a ne osobe koje sam ja priželjkivala.

Vojvotkinja Meghan: Šta savjetuješ svojim kćerkama?

Michelle Obama: Ponavljam im kako nije toliko bitno živjeti prema zadanim obrascima. Govorim im kako se nadam da će tražiti nova iskustva sve dok se potpuno ne pronađu u jednom. Isto tako, ako im se nešto svidjelo jučer, ne mora značiti da im se mora sviđati i sutra. Naprimjer, ja sam se odlučila za karijeru advokatice jer je taj posao zvučao respektabilno, i tek sam godinama kasnije pronašla svoj pravi poziv. I to je nešto što želim da moje kćerke shvate ranije- ne postoji jedan zacrtani putem kojem trebamo krenuti i sasvim je u redu skrenuti s onog na kojem se trenutno nalazimo.

Foto: AFP

Vojvotkinja Meghan: A kako bi se ti savjeti razlikovali da si majka dva sina? Ili bi možda bili isti?

Michelle Obama:  Bili bi identični. Moji su nas roditelji, posebno moj otac, od najranije dobi učili da se prema djevojčicama i dječacima treba odnositi jednako. Kad je odlučio da je vrijeme da mog brata poduči boksu, i ja sam odmah dobila par rukavica i krenula trenirati s njima.

Vojvotkinja Meghan: Da možeš pričati s verzijom sebe u dobi od 15 godina, što misliš da bi ti ona rekla kad bi vidjela što si sve postigla?

Michelle Obama:  Sviđa mi se ovo pitanje! S 15 godinama sam se puno zabavljala, ali na kraju dana sam većinu vremena provodila uz knjigu, loveći najbolje ocjene i visoke standarde koje sam sama sebi zadala. U tom smislu, ta bi petnaestogodišnjakinja bila ponosna na ono što je postala. Ipak, moram reći i da bih očekivala i jedan značajan pogled ili pokret koji bi me upozorio da moj posao nije završen. Još je puno djevojčica u južnom Chicagu koje se ušutkava i kojima se govori da ciljaju previsoko. Signalizirala bi mi, dakle, da se nastavim boriti. I, ako smijem biti iskrena, da je moj suprug jako sladak.

Foto: AFP

Vojvotkinja Meghan: A sad slijedi jedno potpuno drugačije pitanje! Koji je najljepši zvuk koji si ikada čula?

Michelle Obama:  Kad su se Malia i Sasha tek rodile, Barack i ja bismo ih satima promatrali dok su spavale, pomno slušajući i najmanji zvuk koji su ispuštale. Da me se ne shvati krivo, roditeljstvo je u ranoj fazi vrlo naporno, što vjerujem da trenutno itekako osjećaš. Međutim, postoji nešto čarobno u činjenici da u kući imate dijete. Vrijeme se širi i sužava, a svaki trenutak u sebi sadrži čitavu svoju vječnost. Jako mi je drago da to i ti Harry trenutno možete iskusiti. Uživajte u svemu tome.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti