Danas je velika diva, no njeni počeci su bili teški: Majka je čekala u redu za hranu

Piše: Redakcija

Svetlana Ceca Bojković danas je velika glumačka diva. Proslavila se ulogom Emilije Popadić u popularnoj seriji “Bolji život”, ali nemoguće je nabrojati sve njene uloge. Omiljena je glumica u gotovo svim domovima širom Regije.

Ceca je glumi dala sve što je mogla, a od samog početka u ovom svijetu važi za vrhunsku glumicu. No, njen život nije uvijek bio tako glamurozan. Zapravo, ona je veoma rano osjetila šta znači nevolja. Rođena je krajem 1947. godine u Zemunu, a njena porodica se kasnije preselila u Beograd, gdje su živjeli u zajedničkom stanu sa ženom koja je nekoliko mjeseci ostala bez supruga u kćerki, a koju će Svetlana zvati tetkom. 

– Moja majka skoro nikada nije bila kod kuće, stalno je morala stajati u redovima za hranu da nabavi sve što se moglo kupiti na ‘tačkice’ i onda je mene uglavnom čuvala teta, koja me vodila i u šetnju. A budući da je najviše vremena provodila na groblju, uz njega su bile vezane i naše šetnje. Tako sam se i ja vrlo rano susrela sa smrću. Obilazila sam spomenike, gledala slike i kako sam pomalo znala čitati, čitala sam imena i zamišljala te ljude koji su nekada prolazili kroz život. Bilo je sahranjeno dosta djece koja su umrla od šarlaha. Sve me to ispunjavalo strahom, pretvaralo se u moru koja me nekada noću gušila i nije mi dala da zaspim, ali istovremeno je budilo i strahovitu radoznalost – rekla je glumica u jednom od intervjua. 

Već tada je stekla prve strahove. Ali to je nije spriječilo, da u školi bude uzvrsna. Majka ju je tjerala da u svemu bude savršena, što se pokazalo i kroz glumu. Tako su je roditelji slali i u muzičku školu, privatne časove klavira i stranih jezika, te je pohađala gimnaziju i često pohodila pozorišne predstave. Otkrila je tako strast koja će joj postati i cijeli život. 

– Nasreću, ne postoji nešto zbog čega se kajem. Što se igre tiče, tačno je, u djetinjstvu sam je bila željna, pa se, valjda, zato cijeli život “igram”. Svoju kćerku Katarinu sam podizala dajući joj veliku slobodu, a jedina stvar koju sam od nje tražila jeste da bude odgovorna prema svojim dužnostima. Trudila sam se da naš odnos bude takav da mi može sve reći i da nema nikakav strah od toga. Kada mi je saopštila da želi biti glumica, moram priznati da sam imala jako veliku tremu zbog te njene uloge, ali nikada je nisam ni pokušala spriječiti u njenoj namjeri – rekla je Svetlana u intervjuu za “Azru”. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti