Priznanje da je homoseksualac mu je uništilo karijeru: Ovako danas izgleda jedan od najvećih holivudskih zavodnika

Piše: Redakcija

Britanski glumac Rupert Everett dugo je nosio titulu jednog od najpoželjnijih holivudskih glumaca, a predviđali su mu status novog Toma Cruisea. Publiku je oduševio ulogom u filmu “Vjenčanje mog najboljeg prijatelja”, u kojem je igrao rame uz rame s Juliom Roberts, no, onda je njegova karijera krenula u suprotnom pravcu. Naime, on danas ima 60 godina i tek nedavno je priznao šta mu se zapravo desilo. 

– Mislio sam da ću vladati svijetom, a na kraju mi je trebalo dugo da shvatim da svijet ne funkcionira na način na koji sam ja mislio. Želio sam da postanem novi Tom Cruise i nisam pristajao na manje – rekao je glumac koji danas živi s majkom, ne krijući da je ljut na sebe i sudbinu. 

No, on je itekako svjestan toga šta ga je koštalo karijere. Naime, on se 1989. godine javno deklarirao kao homoseksualac, što je dovelo do toga da je prestao dobijati ponude za holivudske filmove, te je glumio samo u evropski “umjetničkim” filmovima. 

– Tih dana je bilo gotovo nemoguće biti gej u svijetu poznatih, posebno ukoliko si želio da dođeš do samog vrha. Dobio sam neke prilike, ali ne i drugu šansu – rekao je on. 

Naime, Everett je kasnije svojim gej kolegama savjetovao da ne ponavljaju njegovu grešku. Pogledajte kako slavni glumac danas izgleda. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti