Šokantni detalji ljubavnog života francuskog predsjednika i njegove supruge Brigitte

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Francuski predsjednik Emmanuel Macron i njegova 24 godine starija supruga Briggite vjenčali su se 2007. i to godinu nakon njenog razvoda od bankara André-Louisa Auzièrea. Nije poznato kad su započeli vezu, ali Macronovi roditelji su joj se protivili. 

Malo je poznato da je u predsjednika Francuske bila zaljubljena Brigittina kćerka Laurence Auziere. Ona je s Emmanuelom išla u srednju školu, a ona je stalno pričala o njemu i bilo je očigledno da joj se sviđa, rekli su njeni tadašnji prijatelji, piše “Daily Mail”. 

No, u međuvremenu, njena majka se ludo zaljubila u njega i šokirala sve. To je otkrila Brigittina mlađa kćerka Tiphaine Auzière u dokumentarcu “Brigitte Macron: Francuska novela”. Tiphaine je priznala da je za nju, njenu stariju sestru i starijeg brata Sebastijana to bilo traumatično iskustvo. Macron je veoma brzo počeo dolaziti kod njih, ali ne kod sestre, nego majke, koja mu je predavala francuski jezik i držala časove glume. 

– Bili su opčinjeni jedno drugim i to su svi vidjeli. Nisu to nikako mogli sakriti. Otac je, čim je vidio što se događa odmah iselio iz kuće. Preselio se u Lil, gde je, inače, radio – otkrila je Tiphaine.

Roditelji su Emmanuela tada poslali u Pariz da završi školu, ali on je uspio održati vezu na daljinu sa Briggite. 

– Nećeš me se tek tako riješiti. Vratit ću se po tebe i oženit ću te – rekao je, kako pišu mediji, tada Emanuel svojoj učiteljici, udatoj ženi troje dece.

Macron i Brigitte su 13 godina održavali vezu na daljinu, a kada se ona 2006. godine razvela od muža, on ju je zaprosio. 

 

Pročitajte još