Dječak koji je rekao da će biti prvak svijeta: Nepoznati detalji iz života Novaka Đokovića

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Novak Đoković osvojio je peti Wimbledon u karijeri pobijedivši Rogera Federera. Spasio je dvije meč-lopte, borio se i na kraju osvojio veliki naslov. Đoković je kući odnio 16. Grand Slam i spriječio Federera da postane najstariji osvajač Grand Slama u Open eri s 37 godina i 340 dana. 

Novak je najuspješniji, ali malo je poznato da je prešo težak put, još kao dječak, da bi dostigao visine na kojima je  danas. Reket je prvi put u ruke uzeo sa četiri godine. Najveća podrška uvijek mu je bila porodica za koju je veoma vezan,  a posebno za svog dedu koji je bio uz njega u danima kada je počinjao.

– Interesantno je što sam imao tako blizak odnos sa svojim dedom. Roditelji ti uvijek nešto prebacuju i kažu: „Ne možeš ovo, ne možeš ono“, ali sa babom i dedom uvek imaš osjećaj da možeš da kažeš ili uradiš bilo šta, a oni će te podržati. To je razlog što imamo tako blizak odnos sa njima – rekao je jednom prilikom Novak i dodao:

– Ja sam sretan čovjek , naravno, i zato što sam uspješan u onome što radim, ali ono što me najviše usrećuje je to što oko sebe imam ljude koje volim i koji mene vole. To je, po meni, najvažnija stvar. Niko ne voli da bude sam.

View this post on Instagram

The journey continues 🙏🔥😤 _ Photo: efe

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Đoković je rođen 22. maja 1987. godine u Beogradu, a već kao dječak znao je da će biti prvak svijeta u tenisu i na tome je vrijedno radio.

– U mom slučaju, mogu iskreno da kažem da ništa nije nemoguće. Kada sam imao sedam ili osam godina, rekao sam da želim da budem svjetski broj jedan. Tada se većina ljudi smijala i govorila da nema šanse da to uradim. Ja sam to uradio – rekao je. 

Dječak koji je vjerovao u svoje snove, ostvario se i u ulozi supruga i oca. Sa suprugom Jelenom s kojom je u braku pet godina ima sina i kćerku.

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti