Zvjezdan Misimović: Suprugu sam upoznao sa 14, ali sam bio stidan pa je ona preuzela inicijativu

Piše: Redakcija

U Sarajevu je s radom počeo Nogometni kamp za dječake, kojeg je u kampu FK „Sarajevo“ u Butmiru organizirao jedan od najuspješnijih bh. fudbalera Zvjezdan Misimović. Mališane koji u njemu vide uzora, legendarni Miske prošle sedmice je počastio svojim dolaskom te im pružio veliku podršku u ostvarivanju sportskih snova. Obaveza u Kampu je mnogo, ali ipak uspijevamo dogovoriti intervju sa Zvjezdanom.

 

DOGOVORENO VRIJEME

Nalazimo se u jednoj od sarajevskih bašti, a on, kao pravi Nijemac, dolazi tačno u dogovoreno vrijeme.  

– Ne volim da kasnim, a ne volim ni kad drugi kasne. Sigurno imam ono nešto naše, ali reklo bi se da više imam njemačkog. Jednom me je neko pitao kako sanjam, sanjam na njemačkom – govori nam na početku razgovora.

Cijeli život Zvjezdan je posvetio fudbalu. Mnogima je i danas omiljeni fudbaler, pa ga pitamo ko je  njegov.

– Zinedin Zidane – odgovara kratko i bez dvoumljenja.

Ovdje je, priznaje nam, da nađe novu desetku. Potajno i nimalo sebično se nada da će biti i bolja od njega.

– Sve je moguće. Fudbal je timski sport i ne zavisi sve od jednog igrača. Ovdje ima talenata i sigurno će biti još boljih u budućnosti – objašnjava nam.

Miske je igrač s najviše nastupa u Fudbalskoj reprezentaciji BiH te bivši kapiten. Godine 2014.,oprostio se od nacionalnog tima, gdje je proveo deset godina. Ne krije da mu nije bilo lako zatvoriti ovo poglavlje.

–  To je bilo poslije nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Imao sam 32 godine i jednostavno sam osjetio da je možda najbolje tad otići. Hajmo reći na vrhuncu, jer to je bio prvi odlazak Reprezentacije na Svjetsko prvenstvo. Mislim da nisam pogriješio s tom odlukom – prisjeća se Zvjezdan i dodaje da ga za period proveden u reprezentaciji vezuju lijepe uspomene.

– Bilo je lijepih, ali i lošijih vremena. Bilo je veoma teških vremena, kao npr. period bojkota Reprezentacije, pa nas je gledalo 1000 navijača, pa kod Ćire, kada smo napravili veliki bum, a Reprezentacija postala kult i sve do plasmana na SP. Bilo je svašta, ali uvijek sam rado dolazio.

Tri godine nakon napuštanja Reprezentacije, Misimović je odlučio   potpunosti prekinuti profesionalnu fudbalsku, te okončati i klupsku karijeru. Na život van zelenih terena nije mu se bilo teško naviknuti.

– Znao sam od početka da je to jedan dio mog života, kojem smo se i porodica i ja morali posvetiti 100 posto. Sada je mnogo drugih, lijepih stvari u životu kojima se mogu baviti – govori.

 

Velika karijera

Zvjezdanova karijera ispisana je zlatnim slovima i protkana isključivo uspjesima.

 

Kompletnu priču čitajte u aktuelnom broju magazina Azra. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti