Alma i Anel Hadžić za Azru: Naša bajka

Piše: Redakcija

Bh. fudbaler Anel Hadžić ovog mjeseca se na vječnu ljubav zavjetovao svojoj izabranici Almi, mladoj pravnici iz Beča. Iako oboje žive u inozemstvu, Alma je rođena i odrasla u austrijskoj prijestolnici, ali su joj roditelji porijeklom iz BiH, dok je Anel rođeni Velikokladušanin, ni jedno ni drugo nisu zaboravili svoje korijene, pa zato nije bilo ni dileme gdje će upriličiti svoj najvažniji dan, koji su mnogi prozvali vjenčanjem godine. Ceremonija upriličena u jednom sarajevskom hotelu okupila je kako njihovu porodicu, tako i brojne prijatelje.

– Sarajevo smo izabrali jer je jedinstven spoj Istoka i Zapada, te prošlosti i budućnosti. Osim toga, bez obzira na odrastanje u inozemstvu, to je glavni grad naše domovine – govore nam na početku, sretni da je svaki dio vjenčanja izgledao onako kako su i zamislili dok su ga planirali.

S kumovima

– Trenutak kada su me otac i brat u Vijećnici sveli niz stepenice i predali Anelu definitivno je bio najemotiviji. To je emocija koju ne mogu uporediti ni s jednom dosadašnjom – govori Alma.

Goste su na vjenčanju zabavljali Elvedina Šehić i Adnan Jakupović, za kumove su birali; Alma, dugogodišnju najbolju prijateljicu Melihu, za koju kaže da ima najplemenitiju dušu, a Anel našeg proslavljenog internacionalca i kapitena Bh. fudbalske reprezentacije Edina Džeku.

– Sigurno je da imam prijatelje koji su sa mnom proveli više vremena, međutim, Edina znam dugo godina i pomogao mi je u mnogo situacija, kako riječima, tako i djelima. Edin je, bez obzira na ogroman uspjeh koji je postigao, ostao čovjek velikog srca i smatram ga pravim prijateljem, a mogu reći i bratom, bez obzira na međusobnu udaljenost i rijetko sastajanje – objašnjava Anel.

Kao što to savremeni trendovi i tehnologija sve češće nameću, Alma i Anel su se upoznali preko društvenih mreža.

– Dopisivali smo se nekoliko sedmica i onda je došlo do upoznavanja u Beču. Prije vjenčanja smo bili u vezi duže od godinu, a meni je od prvog dana bilo jasno da je ona žena za sve vremena – ističe Anel i otkriva nam zbog čega je baš sada bio pravi trenutak za vjenčanje.

– To se jednostavno osjeti. Prava osoba dođe u pravom trenutku i Alma je od prvog momenta moja srodna duša. Ona je ono što svaki čovjek može samo poželjeti, puna je razumijevanja i poštovanja, a srce joj je na pravom mjestu – dodaje on.

Anel je, ističe, još na početku veze počeo razmišljati kako će zaprositi svoju izabranicu. Učinio je to početkom jula prošle godine.

– Želio sam da nam taj trenutak ostane u sjećanju. U jednom razgovoru je spomenula da voli Istanbul, tako da u vezi s destinacijom nije bilo dileme. Isplanirao sam da to bude na jahti na Bosforu i samo mi je falilo još njeno „DA“, što se na kraju i ostvarilo – kaže Anel.

Alma dodaje da se ni u jednom trenutku nije premišljala da li da pristane.

– S obzirom na to da se Anel maksimalno potrudio da taj trenutak učini nezaboravnim i jako emotivnim, nisam dugo razmišljala. Mislim da svaki čovjek negdje duboko u sebi osjeti kada dođe „taj“ pravi partner, bez obzira na godine – dodaje ona.

Alma i Anel ističu da još nisu odlučili gdje će na medeni mjesec, ali otkrivaju da će to, najvjerovatnije, biti neka zimska čarolija. Do tada će svoj život organizirati u Mađarskoj, zbog Anelovog angažmana u tamošnjem prvoligašu „FC Mol Vidi“.

– Za sada ćemo živjeti tamo gdje mene posao odvede. Supruzi sam mnogo zahvalan što me u tome podržava. Njoj je najteže, jer nikada ne znamo gdje ćemo biti. U budućnosti ćemo sigurno naći mjesto u kojem ćemo oboje biti sretni i zadovoljni – kaže Anel, koji i danas u fudbalskim izazovima uživa kao i prvog dana.

– Fudbal je nešto što se ne može lako opisati, on je specijalna ljubav. Naravno da su mi supruga i porodica na prvom mjestu, ali mi je fudbal u krvi odmalena. Sada sam u najljepšim fudbalskim godinama i maksimalno uživam u svakoj utakmici. Karijera je kratka i znam da će, kad-tad, doći kraj, te nastojim da uživam u igri. Prije sam sebi stvarao pritisak da moram biti najbolji i da moram dati go, a sada jednostavno uživam u toj magičnoj igri – kaže Anel.

– U Krajini sam u zadnje vrijeme, nažalost, rijetko. Imam mnogo obaveza prema klubu i mnogo utakmica, ali bit će u skorije vrijeme i neki slobodan period kada bih volio otići u svoju Krajinu – kaže Anel.

 Unikatna vjenčanica

Vjenčanica je detalj o kojem svaka mlada vodi posebno računa. Jedne su spremne zbog savršene haljine otići na kraj svijeta, a Alma je, zanimljivo, svoju dizajnirala sama.
– Haljina je moj eksperiment. S obzirom na to da je moda dio mene od moje 15. godine, poslije vjeridbe s Anelom sam odlučila da sama kreiram haljinu. Željela sam da sama izaberem apsolutno svaki detalj, a tim djevojaka u Istanbulu, koji je šio haljinu, pomogao mi je u tome. Zaista su divne. Dizajn je definitivno pravac kojim ću ići i moja prva kolekcija, za proljeće/ljeto, bi trebala da izađe u martu 2020. godine. Dok sam radila na toj kolekciji posebno me fasciniralo Anelovo interesovanje za modu, te sam u jedan dio uključila i njegove ideje – kaže Alma.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti