Julia Roberts otkrila kako je trebao završiti film “Zgodna žena”: Na tu mračnu priču ne bih pristala ni sada!

Piše: Redakcija

Julia Roberts i Richard Gere u jednoj od scena filma “Zgodna žena”

Milioni su barem jednom pogledali „Zgodnu ženu“ (Pretty Woman), kultni film iz devedesetih godina prošlog stoljeća. Mnogi od njih čak znaju i prepričati scene, a razlog je jednostavan. Romantična komedija o prostitutki Vivian, koju je odigrala Julia Roberts i biznismena Edwarda, kojeg je igrao Richard Gere dodirnula je srca mnogih. Međutim, Julia je tek nedavno otkrila tokom intervjua „Actors on Actors“ kojeg je vodila s kolegicom Patriciom Arquette za čuveni „Variety“, da je kraj filma trebao izgledati potpuno drugačije. Prvobitno ju je na kasting pozvala mala filmska kompanija. Za razliku od scenarija filma kojeg znamo, scenarista spomenute kompanije, JF Lawton, imao je na umu mnogo mračniju priču sa ružnim krajem.

-On je izbacuje iz auta, baca za njom novac, da joj to bude vječni podsjetnik, i jednostavno se odvozi dalje ostavljajući je na ulici – kaže Julia.

Naravno, na ovaj zaplet nije pristala, iako je tada bila nepoznata glumica, nije se vidjela u ovakvoj verziji priče.

-Nisam to mogla tada snimiti, i ne bih mogla ni sada. Hvala bogu pa je projekt propao – izričita je Roberts.

Kratko nakon što je filmska kompanija koja je trebala snimati film bankrotirala, Disney se bacio na projekt i napravio izmjene u scenariju.

-Sve su promijenili, scena je napisana tako da sam je mogla prihvatiti – kaže 51- godišnja glumica.

Gary Marshall, reditelj filma promijenio je potpuno scenarij, pa je scena u kojoj Edward s autom i ružom dolazi po Vivian postala kultna. Još tada film je proglašen klasikom, a Julia Roberts lansirana preko noći u super zvijezdu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti