Mi smo nerazdvojni trio

Piše: Aldina Zaimović

Davno je nepoznati autor zabilježio: “Ne postoji problem s kojim se sestre ne mogu suočiti, izboriti, skovati plan protiv njega, ignorirati ga, ismijavati, utopiti u čokoladnom umaku ili ga pregaziti autom”. Da ova misao tako slikovito i s mnogo duha odlikuje mnoge međusestrinske odnose, uvjerili smo se prošle sedmice kad smo upoznali sestre Mandić, Slađanu, poznatu bh. pjevačicu i Ninu.
Svi koji imaju sestru ili sestre, pričaju nam, znaju koliko je to bogatstvo. Sestra će uvijek drugoj sestri čuvati leđa i biti na njenoj strani. Nikada vas niko neće razumjeti kao sestra. Bez obzira da li bilo dosadno, kišno poslijepodne ili topao ljetni dan ona zna kako da ga pretvori u pravu zabavu. Barem je tako s našim sagovornicama.

Uz Slađanu i Ninu nerijetko se nađe i njihova rodica Dubravka Samardžić za koju su jako vezane i koja im je, govore nam, poput sestre. Posljednje u nizu zajedničko druženje koje su imale bilo je Ninino vjenčanje. Tim povodom su osmislile i nesvakidašnji photoshooting.

– Fotografije su nastale najljepšim mogućim povodom, a to je vjenčanjem moje mlađe sestre Nine. Sam tok priprema vjenčanja, uključuje i pripreme, frizure, šminkanje i naravno fotografisanje koje je najslađi dio cijele priče – kaže nam Slađana.

Prije vjenčanja uslijedila je i djevojačka zabava u Budimpešti. Posebno iznenađenje za Ninu, pripremila je Slađana.

– Djevojačko sam organizirala s rodicom Dubravkom, kumama i drugaricama. Nina je bila više uzbuđena nego nervozna, jer nije znala baš sve detalje putovanja, a mi smo za to vrijeme pripremale i posebno iznenađenje. S obzirom na to da smo u Budimpešti bile četiri dana, izazov je bio sakriti od Nine specijalno iznenađenje kao i poklone. Među poklonima su bile vrlo intimne uspomene, sjećanja i detalji koji su nama lično vrlo važni, a kao glavno iznenađenje, za ludi provod dočekala ju je limuzina, šampanjci i posebni pokloni za buduću mladu.


Slađana je svojom pjesmom uljepšala mnoga vjenčanja, no, pripremati sestrino ipak je poseban izazov. Dijelom ste, kaže nam, najvažnijeg dana osobe kojoj želite sve najljepše.
Svaka djevojka na dan svog vjenčanja treba podršku najbližih, naročito ženskog dijela porodice koja je ceremoniju već iskusila. Nina je imala sreću pa su uz nju bile i Slađana i Dubravka. No, koliko god bio lijep, taj dan je u njihovoj porodici nosio i dozu gorčine i tuge.

– Mnogo mi je značilo Slađanino prisustvo tog dana. Ona je jedna od najvažnijih osoba u mom zivotu. Pored nje, ništa ne bi bilo moguće bez rodice Dubravke, koja je bila i uvijek je glavni koordinator i glava razuma, dok smo nas dvije malo nestrpljivije i često nervoznije. Jako smo povezane u našoj ženskoj liniji, počev od bake, do majki i evo danas nas. Nažalost, fali nam najmlađa, koja je tragično nastradala prije 11 godina, i kad su ovakvi događaji u pitanju, sva porodična okupljanja, fali i više nego što se riječima može opisati. I previše. Zvala se Dunja, nedostaje nam njena ljepota i osmijeh na svadbenim slikama.

Foto: Jelena Nišić

 

Kompletnu priču čitajte u aktuelnom izdanju magazina Azra. 

Pročitajte još