Koliko je Cristiano Ronaldo platio da mu surogat majke rode djecu?

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Prije nego mu je djevojka Georgina Rodríguez rodila kćekru Alanu Martinu 2017. godine, o majkama djece Cristiana Ronalda nije se ništa znalo. Naime, pet mjeseci prije nego je upoznao zanosnu Georginu, poznati fudbaler je dobio blizance Evu i Matea, a sedam godina prije sina Cristiana Ronalda J. Navodno, prvo troje djece rodile su surogat majke, a kada on nije tu o odgoju se brinula njegova majka Dolores, sestre Alma i Liliana i dadilje

View this post on Instagram

💖✈️ ¡Buen día con amor!

A post shared by Georgina Rodríguez (@georginagio) on

Javnost je ostala šokirana kada je on prvi put sa 26 godina objavio da je postao otac, kratko objasnivši da su sva roditeljska prava prebačena na njega te da majka neće imati nikakav kontakt s djetetom. Kasnije je Ronaldova majka otkrila da je sama po njega otišla u privatnu bolnicu na Floridi te ga odvela u Španiju, što se poslije ispostavilo da nije tačno. 

View this post on Instagram

Champ Champ 🏆🏆😀💪🏻❤️

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Ipak, jasno je da je on samo muškarac s mnogo novca koji je i psreman dati za svoj cilj. Javnosti je postalo poznato da koristi usluge surogat majki, odnosno da pronalazi žene koje su spremne na umjetnu oplodnju, porođaj i potom odricanje od djeteta. I sve to uz veliku svotu novca. 

Nakon rođenja blizanaca, britanski mediji su istražili slučaj te otkrili da su blizanci začeti u laboratoriju u Los Angelesu, a dio dokumenata je dostupan javnosti. U njemu je vidljivo da je bila riječ o surogat trudnoći te se ime majke ne vidi. Djeca su rođena u kalifornijskoj La Mesi, u blizini granice s Meksikom.

Poznata američka advokatica u području surogat roditeljstva, Stephanie Caballero, smatra daje Ronaldo sigurno biološki otac djece, a pretpostavlja kako sva njegova djeca dolaze iz “serije embrija”.

Navodno, fudbaler je plario 17 miliona eura, kojom je vjerovatno platio i šutnju. I za svog prvog sina, je platio veliku sumu – 12 miliona eura. Otac je mogao odabrati donoricu jajašca (koja obično prima oko 7000 eura) između stotina žena čije su fotografije i podaci iz biografija navedeni na internetskoj stranici agencije. Budući da je jasno kako je Ronaldo htio djecu koja liče na njga, ili kako je jednom izjavio “koji će nositi njegove gene”, odabrao je slične, sportske tipove žena koje su Latinoamerikanke. 

Prema strogim uslovima diskrecije i prava na privatnost , ženama koje su donirala jajašca kao i onima koje su iznijele trudnoću do kraja, se ne govori kome su rodile djecu.

 

 

Pročitajte još