Bila je na korak da postane najbolja teniserka na planeti, ali joj je otac zagorčao život

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BxRzT-xFXRE/

Nekada velika nada svjetskog tenisa, Jelena Dokić dugo godina važila je za najveći talenat u juniorskoj konkureniciji. Kada je po prvi put sa samo 16 godina izašla na terene velikih turnira, mnogi su joj predviđali blistavu karijeru. Rad, disciplina i energija, bili su njeni glavni pokretači. Nizala je pobjedu za pobjedom i sve je bilo kao u snu, ali se jednoga dana, njen život srušio u vodu, a sa njim i njena karijera.

U autobiografskoj knjizi “Nesalomiva” koju je nedavno objavila, po prvi put je otvoreno progovorila o teškim životnim trenucima, sukobom sa ocem koji joj je život učinio gorim nego što je to i mogla zamisliti. Sve je počelo onoga trenutka kada je odlučila napustiti Beograd i preseliti se u Zagreb gdje je živjela sa svojim partnerom Tinom Bikićem.

View this post on Instagram

MOTHER’S DAY SPECIAL FOR BEST SELLING BOOKS!!! My book on the top shelf with some of the best selling books and biographies. @dymocksbooks is having a Mother’s Day Special offer.You can get 2 best selling books for a special $30 price and that includes my book. Very honoured that my book is included in this special Mother’s Day pack for bestselling books only. Hurry offer lasts for a limited time only. 📚📚📚😍😍😍💪💪💪 #book #books #bestsellingbook #bestsellingbooks #bestseller #bookstagram #australia #melbourne #sydney #dymocks #dymocksbooks #goodread #read #reading #tennis #tennisplayer #wta #🎾 #tennis🎾 #inspiration #motivation #women #woman #empoweringwomen #empowerment #mothersday #mothersdayspecial #biography #biographies #domesticviolence

A post shared by JELENA DOKIC 🇦🇺🇦🇺🇦🇺 (@dokic_jelena) on

-Najteži period u mom životu bio je kada sam 2005. godine napustila porodicu i zbog prevelikog pritiska moje porodice otišla da sa dečkom živim u Zagrebu. Čim se pojavila informacija da se zabavljam sa Tinom Bikićem, za nekoliko sati, telefon mi je zazvonio. Na ekranu je zasvjetlilo ime mog oca. Nisam se javljala. U očima mog oca, to je bila najgora stvar koju sam mogla da uradim jer on bi bolje podnio i da sam sa teroristom nego sa katolikom, Hrvatom- priznala je Dokić.

View this post on Instagram

What a wonderful weekend in Brisbane!!! Had a blast covering the @fedcuptennis for @channel9 and @wwos . Thank you to everyone from @wwos and @tennisaustralia for a great weekend and thank you to the whole commentry team for a fun weekend and making my job easier.Also thank you to @channel9style and the hair and make up team for making me look presentable because I certainly didn’t wake up looking like I did on screen. What a weekend and congratulations to the Australian Fed Cup Team. 🎾🎥🎬🎧🎤🇦🇺🎾🎥🎬🎧🎤 #tennis #instatennis #fedcup #tennislove #womenstennis #tennisaustralia #wta #itf #ch9 #channel9 #wwos #tennisplayer #commentator #expert #tv #livetv #media #brisbane #australia #tennis🎾 #🎾 #style #ootd #outfitoftheday #lookoftheday #stylish #fashion #channel9style #vibes #goodvibes

A post shared by JELENA DOKIC 🇦🇺🇦🇺🇦🇺 (@dokic_jelena) on

Nakon što je odlučila napustiti Zagreb i probala sreću naći u Autraliji, život joj je postao još godi. Otac i mediji vršili su veliki pritisak na nju, stvorila se jako ružna slika o djevojci koja je tek na početku karijere. Ni sama nije mogla da vjeruje šta joj se događa i zašto baš njoj.

Kako bi “kupila” mir u kući, ocu je slala velike količine novca kako bi je samo pustio da živi svoj život. Međutim, njemu ni to nije bilo dovoljno.

-To sam radila zbog mira u kući i kako bi on konačno našao sreću. Ipak, umejsto toga, još jače mi je zagorčavao život- ispričala je Jelena koja danas živi u australiji sa Tinom, koji je sve ove godine, ostao uz nju i bio joj najveća podrška.

View this post on Instagram

Loving you since I was twenty.❤️🥰 Together and in love since we were 20 years old. We met this week sixteen years ago and we are still going strong. Thank you for loving me,being there especially when things get tough and for never giving up on me and us.Don’t know what I would do without you and I wouldn’t be alive today if it wasn’t for you. Here is to 16 years together and hopefully many more to come.My love,my life,my everything. I LOVE YOU FOREVER. 🙏🙏❤️❤️🥰🥰💑💑💏💏 #anniversary #together #love #forever #thankful #grateful #lovingyou #iloveyou #loveyou #happy #happiness #16yearstogether #16 #16years #strong #inspo #photooftheday #inspiration #motivation #melbourne #australia #mylife #mylove #myeverything #❤️ #manymoretocome #loved #alive #unbreakable #myheart

A post shared by JELENA DOKIC 🇦🇺🇦🇺🇦🇺 (@dokic_jelena) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti