Bivši igrač Reala progovorio o smrti sina: Sve sam pokušao da ga spasim

Piše: Redakcija

Nekadašnji fudbaler Reala iz Madrida, Predrag Mijatović, može se pohvaliti sjajnom fudbalskom karijerom. Gol u finalu Lige prvaka kojim je svom klubu donio titulu najboljeg tima starog kontinenta, samo je jedan u nizu uspjeha koji je ostvario tokom sportske karijere. Ipak, ono što je zauvijek ostavilo neizbrisiv i bolan trag u njegovom životu, jeste događaj od prije deset godina, kada je njegov sin, Andrej, izgubio životnu bitku sa opakom bolešću.

Mijatović je godinama činio sve kako bi pomogao svom sinu. Bio je svjestan težine bolesti i onoga šta može da se desi, ali nikada nije odustajao. I sam priznaje da je imao mogućnosti pružiti mu najkvalitetnije ljekare i terapije, ali je ipak, na kraju bolest bila brža. Umro je kada je imao svega 14 godina.

-Teško je sve izbalasnirati, prihvatiti i primiti i znati hendlovati da privatni neuspjeh, nevolja i ono što vas je zadesilo ne utiče na ono što radite. Taj neki balans koji svako od nas mora da postigne i da nađe. Na sreću ja sam uspio da to postignem i u tim definitivno najtežim situacijama u životu ja sam razmišljao kako sam u stvari privilegovan u odnosu na gomilu, odnosno na milione drugih ljudi koji ne mogu da obezbjede i daju svom djetetu, ono što sam mogao ja mom bolesnom sinu. To što je bitno, jeste da uvijek postoji neko ko ima isti takav problem ili još gori i veći. To je ono kad shvatite da niste sami i da ima gorih od vaših najgorih situacija- ispričao je Mijatović u razgovoru za srbijanski “Blic”.

https://www.instagram.com/p/BxqcyXLH7tC/

Priznaje da je pokušao učiniti sve za sina, borio se do zadnjeg dana i pružio mu ljubav i podršku kada je njegova borba bila na izmaku. Težak period života koji ga je zadesio, učinio ga je jačim, a profesionalna karijera, pružila mu je mogućnost da u najtežim trenucima ne misli na loše stvari.

Odlučio je nastaviti životnu borbu i ljubav usmjerio na svoje četvoro djece, najstarijeg sina Luku kojeg je dobio u braku sa bivšom suprugom Elenom Karić i tri kćerke, koje je dobio sa sadašnjom suprugom Anetom.

Pročitajte još