Zbog čega je Drake omražen među kolegama: Gazio bi preko leševa da bi stigao do slave

Piše: Redakcija

Drake

Kada je 2009. godine započeo svoj muzički projekat koji se razlikovao od svih dotadašnjih rap izadanja, Aubrey Graham nije mogao ni zamisliti da će nakon deset godina, postati broj jedan kada je rap muzika u pitanju. Tokom proteklih godina, reper koga šira javnost poznaje kao Drakea, uspio je postići ono o čemu njegove brojne kolege mogu samo da sanjaju. Milioni prodatih singlova i albuma, prepune arene gdje god da se pojavi, samo su neki od pokazatelja da je ovaj muzičar uspio napraviti nešto nezamislivo. Ipak, ono što misi publika, ne misle njegove kolege, koji su iz njima znanih razloga, Drakeu okrenuli leđa, i ne samo to, na sve načine pokušavaju diskreditovati njegov uspjeh i muziku koju stvara.

Drake nije samo reper, on je i tekstopisac, kompozitor, producent i veliki biznismen, a svoj spektar zanimanja proširio je na brojne poslove, zbog čega ga mnogi i kritikuju, tvrdeći kako se muzici u potpunosti treba posvetiti, i da je ono što on radi, daleko od najboljeg po čemu ga poznaju.

Zvijezda porijeklom sa Barbadosa, Rihanna, iza sebe ima nekoliko vrlo burnih emotivnih veza, a jedna od njih je upravo ona sa reperom, o kojem danas i nema pretjerano lijepe uspomene. U intervjuu za magazinu “Vogue” Rihanna je na kratko komentirala svoj odnos sa Drakeom, ne željeći ulaziti u detalje.

-Više nismo u prijateljskim odnosima. Nismo ni neprijatelji. To smo, što smo- kratko je odgovorila pjevačica, koja je u jednom ranijem intervjuu imala mnogo toga za reći o reperu.

View this post on Instagram

@fenty

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Pohvale i kritike na račun Drake nika ne izostaju, a jednu takvu, nimalo ugodnu, dobio je od kolegice Lily Allen. Pjevačica je optužila repera da ciljano u svojim duetskim pjesmama izostavlja ženske vokale i iz nepoznatih razloga odbija saradnju s njima. Ona ga je optužila zbog brutalnih feminističkih ispada koje ni ne krije, zbog čega je u nekoliko navrata na svom Twitteru “prozvala” Drakea koji joj nije želio odgovoriti, što ju je još više naljutilo. Ipak, nakon brojnih komentara njenih fanova da nema potrebe da ga proziva i da je bolje da brine o svojoj muzici, pjevačica je odustala.

https://www.instagram.com/p/ByP1su9pC-0/

Reper Kanye West jedan je od onih kojima su javni nastupi i bombastičneizjave Drakea najviše zasmetale. On je u jednom viudeo blogu “osuo paljbu” na Drakea koga je optužio da se javno hvalio kako je bio s njegovom suprugom Kim Kardashian. Kanye je bio jako ljut i nervozan kada je govorio o Drakeu tvrdeći da je on samo jedan običan hvalisavac koji svojim pričama stvara probleme ljudima, kao što je to bilo u njegovom slučaju. Iako se Drake nikada nije oglasio povodom Westovih prozivki, Kim je također oštro kritizirala Drake nazvavši ga lažljivcem koji bez ikakvog povoda priča o njihovoj navodnoj ljubavnoj avanturi.

https://www.instagram.com/p/BwvXvoxD9Le/

Djevojka zadužena za skandale, Nicki Minaj, prekinula je svaki kontakt sa Drakeom kada se on zbližio sa njenim bivšim partnerom Meek Mill. Upravo je Nicki opužila Milla da ju je u nekoliko navrata fizički i seksualno zlostavljao zbog čega ga je ostavila. Njoj je najteže palo to, što je samo par nedljelja nakon burnog raskida, Drake Meeku ponudio saradnju što je ovaj objeručke prihvatio. Pjevačica je bila kvina na kolegu koga je tada nazvala izdajnikom zbog čega su među njima pale ružne riječi. Nakon toga, jedno drugo su otpratili sa društvenih mreža, što je još jednom mnogima dalo za pravo da kritiziraju repera tvrdeći kako on uopšte nema milosti, i da bukvalno gazi preko drugih kako bi ostvario svoje ciljeve.

View this post on Instagram

Lookin Trinidadian‼️ #NickiWRLDTour

A post shared by Barbie (@nickiminaj) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti