Sara Prelević otkrila nepoznate detalje iz života kćerki Ilme i Ilde

Piše: Redakcija

Sara Prelević, majka djevojčica Ilme i Ilde, održala je svoj prvi motivacioni govor. Na ovaj način, hrabra majka poslala je snažnu poruku svima koji su ikada pomislili odustati, ali i otkrila nepoznate detalje iz života svojih kćerki. 

– Nismo bili prihvaćeni. Odlučila sam da to promijenim da ne budem žrtva, nego da budem borac. I jesam, ponosna sam na sebe. I kada pomislite na sebe, morate da shvatite da postoje i mnogo gore situacije, da postoje mnogo teži momenti u životu. Sa 20 godina sam se borila jako – otkrila je Sara. 

View this post on Instagram

Laku noc🙏

A post shared by Sara Bero (@sara_irma_ilda_ina) on

Podsjećamo, Sara je imala 20 godina kada je prvi put osjetila čari majčinstva. Na svoj rođendan je, prije osam godina, na svijet donijela dvije princeze, blizanke Ildu i Irmu. Međutim, trenutak sreće ove mlade majke pomutila je spoznaja da djevojčice imaju Downov sindrom. Sara se udala sa 17 godina, a s ocem djevojčica u braku je bila deset godina. 

– Snagu sam našla upravo u njima, u njihovim prelijepim kosim okicama, mekoj koži, anđeoskom pogledu, koji je pun ljubavi i borbe za život. Bilo je raznih komentara, većinom negativnih, da sam mlada, da je život preda mnom, da ih  se treba odreći, smjestiti ih u posebne ustanove…, svako ko mi je bilo šta rekao u negativnom kontekstu nije imao prostora za dalje druženje sa mnom i  mojom djecom. Najveća podrška mi je bila moja porodica, otac i majka u čijim su rukama Irma i Ilda prohodale i naučile mnogo toga, a ni finansijska pomoć s njihove strane mi nije nedostajala – rekla je Sara jednom prilikom za “Azru”.

View this post on Instagram

Devojke moje🌺🌺🌺

A post shared by Sara Bero (@sara_irma_ilda_ina) on

Sara je u novembru prošle godine na svijet donijela i kćerku Inu.

Pročitajte još