Bolna ispovijest slavne glumice: Život moje kćerke visio je o koncu, ni danas nisam sigurna koliko će izdržati

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BxTAwKUg6nb/

Gostujući u reality emisiji “Real House of Beverly Hills”, glumica Lisa Rinna ispričala je kako se ona i njen suprug Harry Hamlin već godinama unazad bore za svoju mlađu kćerku Amelie, koja ima ozbiljne poremećaje u ishrani, zbog čega je njeno zdravstveno stanje u nekoliko navrata bilo ozbiljno ugroženo. Pripremajući večeru u svom vrtu, Lisa je govorila u kameru o njihovoj borbi, a kada je Harry na stol postavio pitu, hot dogove i hamburgere, Amelie je bila izričita rekavši da ništa od ponuđenog ne želi jesti. Iako su je pokušali nagovoriti da barem pokuša pojesti porciju salate, ona je izjavila kako ne želi, jer uopšte ne voli salatu. Lisa je potom ispričala da se Amelie jedno vrijeme borila sa anoreksijom što je prouzrokovalo njeno pogoršano zdravstveno stanje.

View this post on Instagram

Mama, I’m sorry this is late- I really wanted to make it what you deserve. You are SO incredible. Not only do you love me and Delilah unconditionally, but the support that you give to us is so amazing. You have never failed. You work so hard to make sure that we are always happy- and we couldn’t be happier. You helped me through a time in my life when I was alone and struggling. You have been a shoulder to lean on no matter what. You always lift me up and make sure that I know I am loved. When people come up to me the first thing they tell me is, “your mom is amazing – please tell her she is the best person ever” I know how blessed I am to have been raised by such a beautiful person. You’ve taught me how to stick up for myself, and that honesty is the most important quality. You’ve taught me how to love, you’ve taught me perseverance, you’ve taught me strength, and you’ve taught me the importance of kindness. I love you SO MUCH mama you have NO IDEA. You’ve set the bar high in regards to being a mom. You are so beautiful, I love you, thank you. @lisarinna

A post shared by Amelia (@ameliagray) on

-Gledam Amelie kako ide dva koraka naprijed, jedan nazad. Nije nam lako. Ne može se tu reći “sada je sve u redu, omogućili smo joj pomoć, prihvatila je bolest i liječila se, sve je to u redu”. To ne ide tako, reći, “sad je gotovo”. Ne, svaki dan je izazov, idemo dan po dan- ispričala je Rinna.

nakon priznanja sa kakvom se bolešću suočava, Amelie je na kratko uspjela krenuti na terapije koje su u početku bile djelotvrone, ali se njeno stanje ubrzo promijenilo na gore. Budući da se bavi modelingom, Amelie je samo jedna u nizu mladih djevojaka koje vode borbu sa ovom bolešću.

View this post on Instagram

27 Years Baby. 💫 #Tbt

A post shared by L I S A R I N N A (@lisarinna) on

-Mama, bez obzira na to koliko je života anoreksija odnijela, ja sam samo htjela biti mršava- izjavila je Maelie, koja je po prvi put rekla kako je u jednom trenutku bila na granici smrti, ali je nekim čudom, uspjela preživjeti.

Potpm je glumica poslala poruku svim djevojkama koje pate od ove bolesti, ali i njihovim porodicama, rekavši kako nekada, i pored svih napora, nije moguće uspjeti u namjeri da sačuvate zdravlje porodice.

-Ne možete sebi pomoći kao majka, uvijek krivite sebe. Stalno se pitam gdje smo to zabrljali, šta smo pogrešno radili, šta smo mogli drugačije da to spriječimo. Možda jesmo. Možda nismo. Samo znam da je bilo zaista, zaista teško gledati Amelie u tolikoj boli- ispričala je Lisa.

Pročitajte još