Nepoznati detalji iz života vlasnika Huaweia: Djeca žive život iz bajke, ali ne nose očevo prezime

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Nakon američke akcije protiv kompanije “Huawei”, njen osnivač  Ren Zhengfei našao se u centru interesiranja medija. Ren se inače nikada nije isticao, te se o njegovom privatnom životu zna veoma malo. Naime, ima bogato bogatstvo procjenjuje se na 3,2 milijarde dolara. Ženio se dva puta, a iz prvog braka s Meng Ju ima kćerku Sabrinu Meng Wanzhou i sina Pinga, a sa drugom suprugom kćerku Annabel Yao.

Njegova najstarija kćerka radi u finansijama njegove kompanije, a sada je uhapšena na zahtjev vlade SAD, zbog kršenja sankcija protiv Irana.  Također i sin Ping radi za Huawei, a mlađa kćerka je studentica na Hardvardu.

View this post on Instagram

Thank you @lebal.paris for the magical experience💛

A post shared by Annabel Yao (@annabelballerina) on

No, zanimljivo je da ni jedno dijete ne nosi očevo prezime. Navodno, uzeli su prezimena svoje majke da bi „izbjegli nepotrebnu pažnju“, ova praksa nije neuobičajena među porodicama kineske elite. Fotografije  koje možemo vidjeti na društvenim mrežama, pokazuju da žive život na visokoj nozi te da bez obzira što ne nose očevo prezime uživaju u plodovima njegovog rada.

View this post on Instagram

Lazy afternoon vibes☕️

A post shared by Annabel Yao (@annabelballerina) on

Ren je rođen je u najsiromašnijoj kineskoj pokrajini Guizhou. Njegova majka je bila učiteljica u srednjoj školi, a otac član Komunističke partije. Nakon završetka srednje škole, Ren je pohađao Univerzitet “Chongqing”, a zatim se pridružio istraživačkom institutu Narodne oslobodilačke vojske. Godine 1987, osnovao je “Huawei Technologies”, a budžet mu je bio 5000 dolara u to vrijeme.  

https://www.instagram.com/p/BxIEgd1A27h/

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti