Senjamin Burić: Uloga oca me promijenila

Piše: Redakcija

Rođenje sina Iana u augustu prošle godine je bh. rukometnom reprezentativcu Senjaminu Buriću i njegovoj supruzi Sonji u potpunosti promijenilo svakodnevicu. Čaroliju roditeljstva, Senjamin je, priča nam, osjetio čim je sina Iana prvi put uzeo u naručje.

– Nemam riječi kojima bih opisao taj trenutak. Svakim danom je sve ljepše držati ga u naručju. Uloga oca me promijenila, jedva čekam da dođem kući i da provedem što više vremena s djetetom– kaže jedan od najuspješnijih bh. sportista, koji s porodicom trenutno živi u Hrvatskoj.

Senjamin ističe da se još ne zna ko će u njihovom domu preuzeti ulogu strožijeg roditelja, ali ne krije nadu da će to, ipak, biti supruga.

 Uloga oca

– Često sam na putu i većinu posla vezanu za brigu o sinu, obavlja supruga. No, kada sam kod kuće, volim te obaveze i uživam u njima – kaže on i dodaje da sin fizički liči na njega.

Iako je Ian još mali, sretni roditelji već sada razmišljaju o izazovima koje će roditeljstvo pred njih staviti.

– U današnjem vremenu je stvarno teško biti roditelj. Mi to još ne osjetimo, ali kako Ian bude odrastao, mislim da hoćemo. Djeci je danas sve dostupno i treba im na pravi način objasniti šta je dobro, a šta ne. Sigurno je da ćemo se supruga i ja truditi da mu, da tako kažem, ugradimo osobine koje mi imamo i za koje mislim da su dobre, a tu, prije svega, mislim na poštovanje, iskrenost i osmijeh. Trudimo se da ga odgajamo prema osjećaju. Ne čitamo po internetu i ne gledamo klipove o tome kako bi trebalo i smatram da je to pravi put – kaže Senjamin.  

Ostatak čitajte u aktuelnom broju magazina Azra. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti