Branko Đurić Đuro: Oca nikada nisam upoznao, želio je biti glumac, a ja sam ispunio njegov san

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BsxvJ35A3_x/

Jedan od najboljih glumaca u Regionu i zasigurno, najveći komičar koji aktivno nastupa na našim prostorima, Branko Đurić Đuro, proslavio je svoj 57. rođendan. Kao i mnogo puta do sada, popularni Đuro se za vrijeme rođendana našao na radnom zadatku, a trenutno boravi u Trogiru gdje u društvu Gorana Bogdana i Ivana Miličevića radi na snimanju epizoda akcione serije “Strike Back”. Đurić koji se već pokazao kao sjajan glumac, već dugo vremena snima u saradnji sa stranim producentima, a vrata svjetske kinematografije otvorena su mu onoga trenutka kada je zajedno sa Angelinom Jolie radio na filmu “U zemlji krvi i meda”.

Iako mnogi smatraju da je život glumaca lagodan baš poput likova koje tumače u filmovima, život Branka Đurića nije bio takav. Kao jednogodišnja beba ostao je bez oca koji je imao 21. godinu. Njegova majka vodila je brigu o malenom sinu s ciljem da ga izvede na pravi put. Kada je imao 14, Đurova majka udala se za Branisla Popovca koji je Đurića uveo u svijet glume, što je ujedno bila i neostvarena želja njegovog oca, koji je baš kao i Đuro, od malih nogu sanjao da se nađe na filmskom platnu. Njegov iznimni talenat prepoznali su mnogi, a kada 1987. godine snimio svoj prvi film, “Ono malo duše”, vrata jugoslovenske kinematografije širom su mu se otvorila. Ubrzo su uslijedile brojne uloge, a veliku slavu stekao je u popularnim “Nadrealistima” po kojima ga mnogi i danas prepoznaju.

View this post on Instagram

gledamo u nebo….

A post shared by branko djuric (@branko_djuric_djuro) on

Branko već godinama unazda uspješno nastupa sa svojom humorističkom predstavom “Đurologija” koja je do sada, nebrojeno puta punila pozorišne sale širom Regiona, kao i SAD, Njamačke, Kanade i Australije.

View this post on Instagram

Vse najboljse @tanja__ribic Vec kot pol zivljenja si z mano

A post shared by branko djuric (@branko_djuric_djuro) on

Za svoj veliki uspjeh, Đuro često ističe da su zaslužne i njegove supruge. On je svojevremeno bio u braku sa nevenom Đurić sa kojom ima sina Filipa. Kada je i definitivno promjenio adresu stanovanja i preselio se u Ljubljanu gdje živi posljednjih 20 godina, Đuro je upotnao Tanju Ribič sa kojom se vjenčao 1999. godine, a zajedno imaju dvije kćerke, Zalu i Elu. Zbog zdravstvenih problema, Žurić je nakratko odsustvovao sa javne scene, ali se nakon operacije uspješno oporavio i vratio svojoj najvećoj životnoj ljubavi, glumi.

View this post on Instagram

#onako #bezze

A post shared by branko djuric (@branko_djuric_djuro) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti