Gdje je nestala bivša hrvatska misica: Udala se za bogatog Ukrajinca, a sada joj se gubi svaki trag

Piše: Redakcija

Nekadašnja hrvatska misica Melita Fabečić postala je tema broj jedan u svojoj zemlji kada se prije dvije godine udala za bogatog ukrajinskog biznismena Oleksandera Onyshchenka, koji je nakon uspješne karijere u konjičkom sportu, odlučio postati političar. Par koji se upoznao na jednoj privatnoj zabavi početkom 2016. godine, odlučio se iste godine vjenčati, nakon čega su odlučili život nastaviti u Kijevu. Javnost u Hrvatskoj upoznala je Melitu još 2013. godine kada se mlada manekenka okitila prestižnom nagradom Miss Hrvatske. Ubrzo je njena profesionalna karijera krenula uzlaznom putanjom, ali je nakon spektakularne udaje, naprosto nestala sa javne scene.

Ono što se zna o njenom životu nakon sklapanja braka sa ukrajinskim biznismenom, bilo je samo par fotografija koje su u javnosti osvanule nakon vjenčanja. Ljubav između Melite i Oleksandra nije dugo trajala, a razvod je uslidio 2017. godine od kada se o Meliti nije znalo apsolutno ništa.

View this post on Instagram

Love it

A post shared by Andrea Albano (@albanoandrea) on

Prema nekim informacijama, Melita se nakon razvoda vratila iz Kijeva u Zagreb, ali se nije pojavljivala na modnim revijama nitije gostovala u bilo kojoj TV emisiji, iako je interesovanje javnosti za njenim životom bilo jako veliko. U Hrvatskoj su dugo kružile glasine kako je Melita bila vezana predbračnim ugovorom koji ju je obavezivao da u slučaju razvoda u javnosti ne smije iznositi povjerljive informacije o svom privatnom životu za vrijeme braka. Iako su mnogi pokušavali doći do bilo kakvih informacija, to nije bilo moguće ni putem društvenih mreža jer je Melita “ugasila” sve svoje naloge.

Jedan od njenih posljednjih izjava i istupa u javnosti desila se samo par mjeseci prije velikog vjenčanja kada je javnost upoznala sa svim detaljima vjenčanja i otkrila kako je upoznala svog, sada već bivšeg supruga.

-Srećna sam i zaljubljena. Suprug i ja upoznali smo se mjesecima prije, međutim, sam čin vjenčanja dogodio se na brzinu, gotovo nemoguće brzo. Ne mogu reći baš da je to bila ljubav na prvi pogled, ali mogu da smo kroz upoznavanje zaista kliknuli i da ga je ta iskrenost kod mene osvojila. Nisam tip djevojke koja prilagođava istinu drugima. Imam svoje mišljenje i stavove. Naime, njemu zaista ne odoljevaju djevojke dok mene s druge strane nije toliko impresionirao na prvu loptu zbog, ajmo reći, novca i to je jedna od većih vrijednosti koje takav čovjek poput njega cijeni kod jedne djevojke- izjavila je svojvremeno manekenka.

Pročitajte još