Otkriva li nova knjiga o Johnu F. Kennedyju Jr. pravu istinu njegove veze s Carolyn Bessette?

Piše: Redakcija

Foto: Youtube
https://www.youtube.com/watch?v=ZFywoWxZuco

Održali su vjenčanje iz bajke, pa su mnogi zaključili kako je njihova ljubavna priča najljepša od svih, međutim, prava istina o odnosu Johna F. Kennedyja Jr. i Carolyn Bessette bila je daleko od savršenstva. U novoj knjizi J. Randyja Taraborrellija, pod nazivom ‘The Kennedy Heirs’, otkriva se sve o njihovom kompliciranom odnosu i braku.

Ova knjiga ponovo je na površinu izvukla sve o kompliciranom odnosu ovog slavnog para, čija je ljubav na samom kraju završila taragično. Kao i sve što se dešava tako i kakav je uistinu bio njihov odnos saznalo se tek godinama nakon njihove smrti.

– John i Carolyn doista su se voljeli, no rijetki su oni koji su shvaćali kroz koje su doista probleme i borbe prolazili – napisao je Taraborreli.

U knjizi je isplivalo i kako je izgledao njihov prvi susret. John je prvi put ugledao Carolyn dok je radila kao osoba zadužena za odnose s javnošću kod Caalvina Kleina, a nakon susreta John se povjerio svom bliskom prijatelju.

– Znaš ono kada čuješ priče ljudi kako su vidjeli neku djevojku i odmah znali da je ona ona prava? E to se upravo meni dogodilo – kazao je John prijatelju.

Od samog početka njihova veza bila je intenzivna, posebno nakon što je John F. Kennedy Jr. svim silama želio da ona upozna i njegovu drugu stranu, da ne bude samo sin nekadašnjeg američkog predsjednika, a s druge strane ona se teško uklopila u tu moćnu porodicu.

Za vrijeme prvog susreta s njegovom porodicom Carolyn je doslovno prošla kroz rešetanje Ethel Kennedy koja ju je počela ispitivati o političkoj situaciji i zakonima, na što je Carolyn ostala bez riječi, a ova ju je uputila da malo pročita novine i upozna se s aktualnim događajima.

Za knjigu koju je pisao Taraborrelli je razgovarao i s mnogim njihovim prijateljima, a jedan od njih prisjetio se i jedne večeri u njihovom stanu, gdje se zatekao nakon, za Kennedyjeve, poprilično stresne sedmice. Opisao je kako je ušao u stan kada je Carolyn ušmrkala kokain sa stolića, a potom je isto ponovio i sam Kennedy i nakon toga stavio svoju glavu u njezino krilo i uživao dok ga je ona nježno dodirivala po kosi.

https://www.instagram.com/p/Bx06wonn7i2/

Droga nije bila nepoznanica u njihovom životu, a to je otkrio i pjesnik John Perry Barlow prije svoje smrti.

– On i njegov prijatelj John Perry Barlow godinama su uzimali razne droge, kao i ecstasy. I sam John mi je rekao da je to njegov način da vidi i drugu stranu svijeta. To su bile devedesete, tada se puno eksperimentiralo i partijalo, no to ne znači da su bili ovisnici – rekao je autor knjige.

https://www.instagram.com/p/Bx05h0Pn4Q8/

Još veći problemi u ovom braku stigli su nakon smrti Johnovog bratićqa Anthonyja Radziwilla, sina Jackiene sestre Lee Radziwill.

– Ne možete ni pojmiti kakav je utjecaj imala Anthonyjeva bolest na Johna i njegov brak, kao i njegov očaj zbog svega što mu se događa s rođakom, a on mu ne može pomoći. Bili su nerazdvojni i niko nije mogao stati između njih. To je razdoblje bilo teško i za Carolyn, jer je bio hladan i rezerviran prema njoj.

https://www.instagram.com/p/Bxr8AMRH4ZM/

Carolyn je 1998., pronašla utjehu u bivšem prijatelju kojem se mogla povjeriti. Kako otkriva  Taraborreli, jedne večeri otišla je kod njega u stan, tražeći društvo za razgovor, a na kraju su završili ljubeći se. Kada je shvatila što je napravila, stala je i pobjegla. Kako svom suprugu ništa nije zatajila, ispričala mu je istinu i o ovoj večeri, a dva dana kasnije u 2 sata ujutro njenom prijatelju neko je pozvonio na vrata i predstavio se kao policija. Kada je otvorio, na vratima je stajao John F. Kennedy Jr. bijesan i udario ga u lice i kazao: ‘Da se više nikada nisi približio mojoj ženi!’

https://www.instagram.com/p/BxJcBfIAdbx/

U aprilu iste godine par je posjećivao bračne savjetnike, želeći svim silama da spasi brak, a John nije želio biti kao i ostali muškarci iz Kennedyjeve porodice koji nisu marili za to kako se njihove bolje polovice osjećaju i hoće li ih povrijediti ili ne. U julu 1999., stigla je pozivnica za vjenčanje Johnove sestrične Rory Kennedy, te Carolyn na samom početku nije željela da ide, ali nekoloko dana kasnije promijenila je mišljenje jer je znala koliko to njemu znači. Pozvala je i svoju sestru Lauren da im se pridruži na putu. 16. jula 1999. avion kojim je upravljao John F. Kennedy Jr. srušio se, a sve troje putnika izgubilo je život.

https://www.instagram.com/p/BxC7l26n6vG/

Iako je od njihove tragične pogibije prošlo 20 godina, njihova ljubavna priča i dalje budi interes javnosti: „Oni su se zaista voljeli, no pitanje koje sebi stalno postavljam, i koje sam napisao u knjizi – je li samo ljubav bila dovoljna, jer sve je radilo protiv njih.“

https://www.youtube.com/watch?v=ZFywoWxZuco

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti