Ovo sigurno niste znali o Cate Blanchett: Sa 14 je počela da radi kako bi pomogla majci, a u svijet glume ušla je sasvim slučajno

Piše: Redakcija

Holivudska glumica Cate Blanchett imala je jako teško djetinjstvo, a njen put ka zvijezdama nimalo nije bio lak. Već kao djevojčica odlučila je pružiti pomoć svojom majci koja se sama starala o porodici. Nikada se nije žalila, a za sve što je u životu postigla, duguje isključivo samoj sebi.

Sa svega deset godina ostala je bez oca koji je umro iznenada od srčanog udara. Cate je jednom prilikom priznala joj je gluma svojevrsna terapija, a također je istakla da joj je upravo gluma pomogla da se izbori sa ranim gubitkom oca. Zanimljivo je i to da njen prvi sin često za sebe kaže da je “eksperiment” s obzirom da su se njegovi roditelji učili o roditeljstvu odgajajući ga. Osim njega, Cate ima još troje djece.

Njeno djetinjstvo obilježila je oskudica, jer je njena majka morala da izdržava djecu sama.
Kada je napunila 14, počela je da radi kako bi pomogla majci da se izbori sa finansijskim problemima. Iako je u početku studirala historiju umjetnosti, glumom se bavila iz hobija. Na sestrino nagovaranje, napušta fakultet, seli se za Sidney i počinje da pohađa školu glume.

Često ističe kako je jako sretna, a brak sa Andrewom Uptonom koji traje već punih 20 godina, smatra svojim najvećim uspjehom. Cate tvrdi da je iskrenost najvažnija u braku. Smatra da je srećna što sa mužem može da razgovara o svemu. Glumica često osjeća da je zbog posla druge majke osuđuju i da je kritikuju jer ne provodi dovoljno vremena sa svojom djecom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti