Vlatka Pokos otvoreno o neuspjelom braku: Život mi je započeo kao bajka, a nasilje koje sam preživjela natjeralo me je da napustim Hrvatsku

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BoecVgPl0HQ/

Nekada jedna od najpopularnijih hrvatskih pjevačica, i bivša voditeljica, Vlatka Pokos, već nekoliko posljednjih godine živi u Kanadi gdje je pronašla potpuno drugo zanimanje. Muziku i TV ekrane je ostavila po strani, a danas živi potpuno izolovano. U jednom od intervjua koji je dala medijima tokom protekle godine, Vlatka je objasnila da je Hrvatsku napustila isključivo radi egzistencijalnih razloga, i potrebe da se skloni od sve većeg pritiska kojem je bila izložena.

-Ja sam ovdje bila psihički maltretirana i s druge strane, nažalost, cijela moja privatna situacija i sve što se događalo posljednjih 11 godina, ja sam se razvela prije 11 godina, meni je jednostavno ta cijela situacija uništila ovdje život i egizstenciju- ispričala je Vlatka.

Tokom 2001. godine, Vlatka je započela vezu sa 58-godišnjim Josipom Radeljakom, a ubzo su se i vjenčali. Iako je život izgledao poput najlješe bajke, njen brak ubrzo je naišao na brojne prepreke, koje je pjevačica opisala u svojoj autobiografiji “Život u raju”.

-Od obožavane žene koja je dobijala crvene ruže i poruke, postala sam dio posluge koja se sa mora vraćala u automobilu sa prtljagom- piše u njenoj knjizi.

Jedan od prvih pokazatelja da njen brak sa Josipom neće imati sretan kraj, bio je događaj koji se zbio prije nekoliko godina, kada je na poziv svog prijatelja i kolege Petra Graša boravila u njegovom domu na svečanoj večeri. Pored Graša, gošća na ovoj večeri bila je i pjevačica Ivana Banfić, za koju je Vlatka izjavila da je ubrzo nakon dolaska, započela flert sa Josipom što ju je naprosto razbjesnilo. Njoj je zasmetalo što je Ivana sve vrijeme Josipu šaputala nešto na uho, zbog čega se narednog jutra žestoko posvađala s Josipom. Njihova svađa prerasla je u sukob, a kada ju je Josip nekoliko puta ošamario, Vlatka je odlučila raskinuti. Par se ubrzo pomirio, ali su ipak 2007. godine odlučili staviti tačku na neuspjelu ljubavnu priču.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti