Potpuna transformacija: Evo kako su Vikotrijine anđelice izgledale nekad, a kako izgledaju danas

Piše: Redakcija

Kada je davne 1977. godine Roy Raymond odlučio pokrenuti modnu kompaniju koja bi na jednom mjestu okupila najljepše i najatraktivnije žene svijeta, niko nije mogao ni da pretpostavi da će njegova ideja ne samo zaživjeti, već u narednim godinama postati naprepoznatljiviji modni brend čiji modeli već godinama u nazad važe za savršenstvo kojem teže dame širom svijeta. Kroz njegovu modnu kompaniju, godinama unazad prodefilovalo je na stotine modela, a mnoge od njih su nakon okončanja profesionalne karijere, nastavila baviti se modom, dok su neke od njih, ipak odlučile staviti tačku na uspješnu karijeru i posvetile se svojim porodicama ili potpunom novim poslovnim izazovima.

Helena Christensen

U kuću “Victoria’s Secret” stigla je kao sramežljiva djevojka 1997. godine, a ubrzo je raskošnim talentom pokazala da će njen vedličanstveni hod modnom pistom dugo ostati upamćen u svijetu mode. Svoju savršenu liniju i djevojački nježnu kožu, sačuvala je i godinama nakon što je okončala profesionalnu karijeru.

Molly Sims

Iako se kao model poznate kompanije samo jednom pojavila na modnoj pisti sada već davne 2001. godine, Molly Sims je upamćena kao graciozna plavuša koja je iz potpune anonimnosti dospjela na naslovnice modnih magazina. Karijeru je nakon modelinga, nastavila baveći se menadžerskim poslom u jednom prestižnom kazinu u Las Vegasu 2003. godine.

Veronica Webb

Dvogodišnja profesionalna karijera u “Vicotira’s Secret” bila joj je dovoljna da svoje ime zauvijek “zacementira” na stranicama historije poznate modne luće. Magazin “Vogue” još prije nekoliko godina proglasio ju je jednom od najprepoznatljivijih i najautentičnijih manekenki 90-tih godina prošlog vijeka. Danas se uspješno bavi promocijom i savjetovanjem mladih manekenki i djevojaka koje se nalaze na početku manekenske karijere.

Laetitia Casta

Stidljivu Korzikanku agenti su otkrili na ovom francuskom ostrvu kada joj je bilo svega 15 godina. Iako niko nije mogao naslutiti da će na njenoj glavi zasijati kruna kojom su se okitile mnoge manekenke “Victoria’s Secreta”, ova stidljiva djevojka, sasvim neprimjetno je dospjela na sam vrh svjetske modne scene pojavivši se na preko 100 naslovnica najvećih modnih magazina. Uspješnu karijeru modela, nadogradila je brojnim ulogama u filmovima i serijama, gdje se podjednako dobro snašla, baš kao i na modnoj pisti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti