Tužna sudbina pjevačice benda T.A.T.U: Bile su prvi gay par na sceni, ali je bolest uništila njenu karijeru

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BtLoeu2luas/

Nekad poznati ruski bend “T.A.T.U” koji su činile Julia Volkova i Lena Katina, već godinama unazad izgubio se sa svjetske scene. Slavu koju su preko noći stekle velikim hitom “All the Things She Said” naprosto je nestala nakon samo par godina na sceni. Posebnu pažnju javnosti privukle su činjenicom da su se predstavljale kao prvi gay par na sceni, što im je donijelo enormnu popularnost. Ipak, godinama kasnije, priznale su da su nježnosti koje su razmjenjivale na sceni bile samo dobar marketinški paravan, te da je sve to bio fio igre.

Volkova je nakon povlačenja sa javne scene, ubrzo uplovila u bračne vode, a u međuvremenu je dobila dvoje djece, dok je Lena na kratko nastavila muzičku karijeru kao solo pjevačica, ali je i ona potom nestala sa scene. Volkova je u jednom intervjuu izjavila kako je ubrzo nakon kraja karijere obolila od karcinoma štitaste žlijezde zbog čega je na nekoliko mjeseci bila bez glasa i nije mogla govoriti.

Ona je dodala je operacija koja je za nju umalo bila fatalna, prourokovala trajno oštećenje glasnih žica zbog čega je okrivila ljekare. U razgovoru za britanski “Mirror”, priznala je da je izgubila kontakt s Lenom, te da nije upoznata čime se ona danas bavi.

-Napustili su me mnogi meni bliski ljudi. Kad su mi čuli glas poslije operacije, dok nisam mogla ni da govorim, shvatili su da im više ne trebam i prestali su da mi se javljaju. Niko me nije nazvao, čak ni Lena- izjavila je Volkova.

https://www.instagram.com/p/BxhXXV9gxoP/

Ona je dodala da ne vidi ništa loše kada su u pitanju gay brakovi i veze, ali da svakako vezu između dvije djevojke doživljava kao nešto sasvim prirodno.

-Muškarac mora da bude pravi muškarac. Dvije djevojke zajedno su nešto drugo, mnogo su ljepši prizor nego dva muškarca koja se ljube ili drže za ruke- izjavila je pjevačica čime je razbjesnila mnoge obožavatelje nekada popularnog dvojca.

O Leninoj karijeri nije se znalo mnogo sve do njene udaje za muzičara Sašu Kuzmanovića porijeklom iz Srbije. Nakon raspada benda, vratila se studijama i stekla zvanje diplomirane psihologinje nakon čega je ponovo započela muzičku karijeru.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti