Zerina i Vedad Ibišević: Naše slatko iščekivanje

Piše: Redakcija

U domu našeg proslavljenog fudbalera Vedada Ibiševića vlada slatko iščekivanje. Njegova supruga, Zerina u devetom je mjesecu trudnoće. Roditelji su sretni zbog prinove, kao i njihovo dvoje starije djece, sin Ismail i kćerkica Zejna, koji gotovo da ne mogu dočekati dan kad će zagrliti bebu.

– Djeca se jako raduju, svakog dana postavljaju hiljadu pitanja, crtaju razne crteže, i imaju posebnu kutiju u koju odvajaju igračke za bebu. Od početka razgovaramo kakve će male obaveze imati, uključila sam ih u sve i pustila da biraju sve u kupovini za novog člana. Zaista smo sretni što između njih dvoje nikada nije bilo ljubomore, mnogo se vole, imaju divan odnos, razlika među njima je skoro pet godina, imaju neki svoj zajednički jezik i jako su povezani – kaže Zerina za naš magazin.

Plave cipelice

Budući da joj je ovo treća trudnoća, mnogo spremnija i rasterećenija iščekuje porođaj.

– Kao što to obično biva, pripreme su mnogo manje nego s prethodne dvije bebice, osnovno što nam je potrebno je tu, tako da nema bespotrebne kupovine i stresa. Prethodna iskustva su mi pomogla da

budem staloženija, da znam proceduru i sve što me otprilike čeka. Ali, opet, svaka trudnoća nosi nešto s čim se prvi put susrećeš. Do sada nisam niti u jednoj imala nekih većih poteškoća, Bogu hvala, ali u ovoj trudnoći vremena za odmor skoro da i nemam zbog obaveza prema djeci porodici i svemu što ide uz to – govori lijepa mama i pokazuje nam plave cipelice koje simboliziraju dolazak još jednog dječaka.

Foto: Jennifer Sanchez

Kompletanu priču čitajte u aktuelnom izdanju magazina Azra. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti