Porodično blago: Ovako danas izledaju unuci Elizabeth Taylor

Piše: Redakcija

Glumica elizabeth Taylor još za života proglašena je jednom od najljepših žena svih vremena, a u svijetu filma vađila je za damu bez premca, oko koje su se lomila koplja mnogih udvarača koji su ponekad barem na tren pokušavali biti u njenoj blizini. brojne ljubavne afere i kontroverze obilježile su njen život, a čak sedam brakova koje je ostavila iza sebe, govore o tome, da slavna “Liza” i pored svega nije pronašla srodnu dušu. Buran život koji je vodila, podario joj je na kraju četvoro djece: Michaela Wilding Jr., Chrisa Wildinga, Lizu Todd, Mariu Burton.

Danas, osam godina nakon njene smrti, njeni potomci prijsećaju se slavnih trenutaka čuvene glumice. Iako već dugo nije među živima, na dan njenog rođenja, svakog 27. februara, njenih desetero unuka proslavljaju njen rođendan i tako barem na tren, ožive davno zaboravljene uspomene.

Laela Wilding

Laela je ujedno prva unuka slavne bake, i jedna od rijetkih koja je imala priliku uživati u raspustima i slobodnim vikendima koje su njeni roditelji provodili na imanju slavne glumice.

Laela Wilding

Naomi deLuce Wilding

Mlađa sestra Laele Wilding rođena je 1975. godine. Za razliku od svoje starije sestre, nije imala često priliku biti u društvu svoje bake, budući da je nedugo nakon rođenja zajedno sa svojim roditeljima preselila u Veliku Britaniju.

Elizabeth “Eliza” Carson

Zajedno sa Richardom Burtonom, svojim petim suprugom, elizabeth je usvojila kćerku koja im je podarila unuku koja je dobila ime baš kao i njena baka. Bila je njena miljenica i jedna od unuka kojoj je glumica posvećivala najviše pažnje.

elizabeth-eliza-carson

Caleb i Andrew Wilding

Nakon niza bezuspješnih pokušaja da dobiju bebu, Elizabethin sin Christopher zajedno sa svojom suprugom odlučio je usvojiti sina koji je dobio ime Caleb. Caleb je ujedno bio prvi muški “miljenik” svoje bake, a nakon par godina, par je uspio dobiti svog biološkog sina koji je dobio ime Andrew.

Quinn Tivey

Njeno šesto unuče, podarila joj je kćerka Liza. I sama glumica priznala da njeno šesto unuče najviše liči na nju posebno zbog upečatljive boje očiju. Nakon smrti svoje bake, Quinn je nastavio rad u njenoj humanitarnoj fondaciji za borbu protiv AIDS-a.

Tarquin Wilding

Tarquin je za razliku od svojih rođaka jedini uistinu odabrao krenuti putevima slave kojim je hodila njegova baka. Iako se nije proslavio kao glumac, Tarquin se već godinama uspješno bavi produkcijom i pisanjem scenarija.

Lowell Wilding

Poput svojih rođaka koji su produžili rad bakine fondacije, živahni Lowell je odlučio otići korak dalje i objaviti bakine memoare koji bi zapravo izgledali kao jedna posebna monografija koja bi uključivala ne samo priče o njenom životu i radu, već i o tome kakav je uticaj ostavila na svjetsku kulturu i kinematografiju. On je odlučio za početak formirati “Elizabeth Taylor Archive” gdje bi bile skladištene svi bitni tekstovi i video materijali o njegovoj slavnoj baki.

Lowell Wilding

Rhys Tivey

Za razliku od svojih prethodnika, Rhys je odlučio baviti se muzikom. Nakon završetka muzičke škole, nekoliko godina proveo je svirajući u brojnim muzičkim grupama uglavnom duvačke instrumente, ali se također bavio i solo pjevanje.

https://www.instagram.com/p/Bs8J-VdHBqx/

Richard McKeown

Njeno deseto unuče, Richard McKeown preživjelo je veoma buran period nakon sukoba njegovih roditelja kojima je svjedočio godinama unazad. Iako je služba za socijalni rad zaprijetila njegovim roditeljima da će maloljetnog Richarda poslati u dom za nezbrinutu djecu, stvari su se vidno popravile te on i dalje živi sa njima.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti