Ljubav koja je pobijedila: 40 godina braka Meryl Streep i Dona Gummera

Piše: Redakcija

Holivudska glumica Meryl Streep smatra se jednom od najuspješnijih glumica posljednjih 50 godina. Karijera koju su obilježile velike uloge, tri Oscara i čak 21 nominacija za ovu najprestižniju nagradu, samo su dio njene bogate karijere. Ono na šta je glumica posebno ponosna jeste činjenica da nikada nije podlegla pritisku javnosti niti je sebi dozvolila da je medijska pisanja i skandali poljuljaju na porodičnom ali i poslovnom planu.

Nakon što je 1978. godine njen tadašnji partner preminuo usljed posljedica izazvanih karcinomom pluća, Meryl je bila očajna. Danima nije izlazila iz porodične kuće niti je željela komunicirati sa bilo kim. Iako su njeni roditelji na sve načine pokušavali da svoju kćerku spasu od depresije, nije im polazilo za rukom. Nedugo nakon toga, Meryl se počela družiti sa najboljim prijateljem svoga brata, Donom Gummerom, tada mladim i perspektivnim vajarom.

Naizgled bezazleno druženje, ubrzo se pretvorilo u veliku ljubav, a samo šet mjeseci od njihovog upoznavanja, par se vjenčao na skromnoj zabavi koja je upriličena za najbliže članove njihove porodice. Dvorište njihove kuće bilo je ujedno njihov prvi plesni podijum, a zaljubljena Meryl nije krila svoja osjećanja prema čovjeku za kojeg će se kasnije ispostaviti, biti njena okosnica i oslonac kroz život.

Njena majka nije bila optimističa i vjerovala je kako je njena kćerka isuviše emotivno uzbuđena da bi ovaj brak mogao potrajati. Međutim, Meryl je od samog početka znala šta želi i da je upravo Don osoba sa kojom želi provesti ostatak života.

Meryl i Don imaju četvoro djece, sina Henreyja koji se ostvario kao tekstopisac, kompozitor i povremeno glumac, dok su njihove kćerke Mamie, Grace i Louisa krenule majčinim stopama i ostvarile se kao veoma uspješne glumice.

View this post on Instagram

Happy Valentine’s Day 🌹❤️

A post shared by Meryl Streep (@merylstreep) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti