Objavljene rijetke fotografije Jacqueline Kennedy: Vječita inspiracija jednog vremena

Piše: Redakcija

Supruga nekadašnjeg američkog predsjednika Johna F. Kennedyja, Jacqueline Kennedy, smatra se jednom od najomiljenijih, ali u isto vrijeme i najomraženijih supruga jednog američkog predsjednika. Popularna Jackie, predstavljala je simbol jedne nove i drugačije Amerike, a svojim pristupom i odnosom prema javnosti i građanima SAD postavila je standarde, koje i dan danas nakon više od 50 godina njeguju dame koje su se našle na “užarenoj” poziciji supruga američkih predsjednika posljednjih decenija.

https://www.instagram.com/p/BwVLgI8n1jP/

Voljena zbog svog šarma, iskrenog osmjeha, a nadasve, zbog svoje elegancije i prefinjenog stila oodjevanja, Jackie je bila jedna od onih supruga američkih predsjednika koja je decenijama nakon što je okončana njena karijera prve dame SAd, predstavljala simbol moderne žene. Smatrali su je muzom i vječitom inspiracijom, a njen originalni stil, postao je svojevrstan modni pravac koji i danas njeguju mnoge dame širom planete.

Nedavno je na Instagramu osvanuo profil posvećen bivoj prvoj dami SAD, na kojem su objavljenje brojne fotografije iz njenog porodičnog albuma koje do sada nismo imali priliku vidjeti. I dok danas još uvijek traju kontroverze vezane za njen ljubavni život nakon atentata na njenog supruga 1963. godine, kao i braka sa grčkim milijarderom i brodovlasnikom Aristotleom Onassisom, Jackie će ostati upamćena kao jedna od onih žena koje su svjesno ili ne, svojom pojavom, stilom i prepoznatljivim osmjehom, mijenjale svijet u potpunosti.

https://www.instagram.com/p/Bt4NS4alSH-/

Pročitajte još