Vječna misterija: Šest stvari koje niste znali o Meghan Markle

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Rijetko koja porodica može zaintrigirati javnost kako to zna britanska kraljevska porodica. Prvi vrhunac postigla je princeza Diana, koja je u određenoj mjeri prisutna i danas. Nešto kasnije veliku prašinu podigao je i princ Charles te njegova veza s Camillom Parker. Cijeli svijet je zaludila i ljubavna priča princa Williama i Kate Middleton, budućeg kraljevskog para. Nakon osam godina braka William i Kate idalje plijene pažnju, međutim, niko od njih nije stao u rang s Meghan Markle i princem Harryjem.

https://www.instagram.com/p/BxPWyJUAx56/

Princ Harry je još od ranije bio omiljeni „zločesti dečko“ kraljevske porodice, a nakon saznanja o vezi s holivudskom glumicom, postao je omiljena tema svjetskih tabloida. Nakon višemjesečnih tajnih susreta u februaru 2017., javnost je napokon dobila potvrdu da su princ Harry i Meghan Markle nešto više od prijatelja, a tada su ih paparazzi slikali zajedno u Londonu. Nakon toga su uslijedile zaruke, potom vjenčanje a sada su postali i ponosni roditelji sina.

No, ko je zaista Meghan Markle? Široj javnosti je poznata kao glumica u advokatskoj seriji „Suits“, a u nastavku možete pročitati nekoliko zanimljivosti iz njenog života.

Opće je poznata stvar kako je u Hollywoodu uvriježeno mijenjanje imena, bilo zato što agenti smatraju da je neko ime zvučnije ili zato što neko poznat već ima slično ime. Iako tačan razlog promjene imena u ovom slučaju nije poznat, činjenica je kako je pravo ime Meghan Markle zapravo Rachel, dok joj je Meghan srednje ime.

Kada je postala poznata zbog uloge u seriji mnogi su se iznenadili kada je izjavila da je bjelkinja jer su je iritirala pitanja koja su joj postavljali poput onog odlazi li redovno u solarij, zbog toga što uvijek ima preplanuli ten. Naime, njen otac je irsko-nizozemskog porijekla, dok joj je majka Afroamerikanka.

Za razliku od mnogih drugih glumaca i glumica, Meghan Markle nije sve nade polagala u holivudski uspjeh. Umjesto toga, na univerzitetu Northwestern 2003. godine stekla je čak dvije diplome; iz područja međunarodnih odnosa i pozorišta. Prema izjavi njenog brata, školarinu je mogla platiti zahvaljujući očevom velikom dobitku na lutriji godinama ranije.

Dok se još uvijek pokušavala probiti u nemilosrdnom svijetu glume, Markle je honorarno radila u području kaligrafije. Tačnije, pisala je pozivnice za vjenčanje, kao i različite čestitke. Kako je istakla u jednom intervjuu, smatra da su poruke ispisane rukom pomalo izgubljena forma umjetnosti.

Meghan Markle se kroz svoje javno djelovanje zalaže za univerzalne ljudske vrijednosti, poput feminizma. O tome je pisala i na svom lifestyle blogu The Tig, a kao omiljenu anegdotu navodi onu iz djetinjstva u kojoj je velikog proizvođača deterdženta natjerala da promijeniti seksističku reklamu. Naime, reklama je implicirala da samo žene trebaju prati posuđe, pa je Markle odlučila pisati tadašnjoj Prvoj dami, Hillary Clinton, Gloriji Allred te proizvođaču deterdženta. Isto tako, govorila je na brojnim specijaliziranim konferencijama, poput UN Women.

https://www.instagram.com/p/BxPHWDsgHl1/

Ono za što se svi pitaju kako je mogla dopustiti kraljica Elizabetha jeste što za razliku od princa Harryja, Meghan Markle ovo nije prvi brak. Naime, od 2011. do 2013. je bila u braku s Trevorom Englesonom, filmskim producntom s kojim je prethodno bila u vezi sedam godina. Vjenčali su se na Jamajci, a na kraju su se razveli zbog velikih razlika.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti